-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster & Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar merhaba Bir e-ticaret sitesi yapıyorum alınan ürün adedine göre stok düşürme kaldı bir türlü yapamadım benim denediğim kod örneği;
CREATE TRIGGER `stokkontrol` AFTER INSERT ON `sepet`
FOR EACH ROW UPDATE urunler
set urun_adet=urun_adet-'$urunadetyaz'
where id='$urunidyaz'
Bu şekilde sadece örneğin 191 id'li ürünü 4 adet alınmışsa yeni bir ürün aldığında o yine 191 id'li ürünü 4 adet azaltıyor yani bir kullanımlık sonrasında yeni ürün eklendiğinde yine aynı ürünün aynı adeti düşüyor bunun sürekli değişmesi için ne yapabilirim ?
HTML, CSS Ve Genel Bilgiler İçin Sitemiz Ziyaret Edin www.bilgi-tohumu.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
$urunadetyaz değerini sürekli güncellendiğinden emin misiniz hocam?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster & Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Evet o değer sepet bölümüne doğru bir şekilde ekleniyor ama trigger'da değişme olmuyor.
Phpmy
admin de trigger'ı bu şekilde görüyorum mesela;
UPDATE urunler set urun_adet=urun_adet-`3` where id=`191`
Bunu ilk ürün ekleyince alıyor sonraki ürünlerde o değerlerin ikiside değişmiyor.
HTML, CSS Ve Genel Bilgiler İçin Sitemiz Ziyaret Edin www.bilgi-tohumu.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster & Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Birde ben bunu triggerla değilde kendim yapsam yani kendim ayrı bir koda döksem sepet sayfasında hem eklesin hemde stoktan düşsün bana ne gibi eksisi olur yazar mısınız ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ogrenci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Cok sorgu yaptirmis olursunuz hocam yazilimin kod kalitesi duser ama sorun olmazdir
https://wmaraci.com/forum/script-alisverisi/interaktif-sozluk-benzeri-php-pdo-yazilim-simdi-indirimde-533214.html
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster & Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Evet ürünü sepete attığında stoktan düşmesi gerekiyor sipariş verildikten sonra o arada başka bir kullanıcı sepete atma durumu olmasın diye sepette düşüyorum sipariş esnasında düşerse sıkıntı olmaz mı ? aynı anda kullanıcılar sipariş verirse ne olacak peki ? sepette düşmesi bunun için daha mantıklıdır her zaman neyse zaten olayı hallettim. Teşekkürler yardımınız için.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** U**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Ufak bir sorgu ile sipariş tamamlandıktan sonra düşse daha kolay olmaz mı ? sipariş başarılı olursa -1 olmazsa değişim olmaz
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster & Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hmm peki gerekliliği yok ben sepette stok düşüyor diye biliyordum ilk e-ticaret sitemi yapıyorum daha öğrenme aşamasındayım yani aydınlattığınız için teşekkürler :D