Yazı hakkındaki eleştirilerinizi bekliyorum.
KAYNAK : NASIL BAŞARILI OLUNUR?
Hayatta Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalıyız?
Hayatta başarılı olmaktan kastımı anlattıktan sonra tek tek madde madde anlatacağım.
Hayatta başarılı olmak derken söylemek istediğim bir alan ile ilgili değil.Dersler,iş hayatı,resim,sanat neye ilgi duyuyorsanız o alanda başarılı olmaktan bahsediyorum ben.
Hayatta bir hiç olup gitmemek için başarılı olmak ve bir şeyler başarmak gerekir.
1 - Planlı Olun
Yine klişe maddelerden biri diyeceksiniz fakat öyle değil.
Neyi ne zaman yapacağınızı bilmek düzenli hareket etmek işleri ertelememek size nasıl faydaları olabileceğini düşünebiliyor musunuz?
İşler zamanında hallolur hiçbirşey arkada birikmez ve kafanız rahat olur.
Kafanız rahat olduğu zaman ise birazdan söyleyeceğim maddeleri de rahatlıkla yapabilirsiniz.
2 - Uyumak güzel ama çok daha erken uyanmanız gerek.
Başarılı olmak istiyorsak çok sevdiğimiz şeylerden vazgeçmek zorundayız mesela uyumak :)) Erken kalkıp dinç kafayla çalışmak başarıyı beraberinde getirecektir.
3 - Sürekli mücadele edin vazgeçmeyin
Belki de en başa eklemem gereken şey bu olsa gerek “vazgeçmemek” ve uğraşmak.Her başarısızlık birşeyler öğretir ve bizi eğitir bu başarısızıkların verdiği tecrübeyle ciddi başarılar elde edebiliriz!
4- Sürekli gelişmeye ve İlerlemeye Çalışmalısınız.
Ne kadar emek verdiyseniz ne kadar yol kat ettiyseniz bile daha ilerisine gideceksiniz ve çalışmayı bırakmayacaksınız.
Bunun gibi örnekleri rahatlıkla çoğaltabilirim fakat şimdi bazı başarı sözleri söyleyip sizleri motive etmek istiyorum.
Her şeyin mühim noktası, başlangıçtır
Uzun yolculuklar tek bir adımla başlar.
Gezen tilki, yatan aslandan nasiplidir. Kaderiniz karar anlarınızda biçimlenir.
Yapacağım diye vakit geçirme, yaptım de.
Tırmanmayı göze alan zirvenin hazzını yaşar.
Öğrendiğim her şey geleceğime bir yatırımdır.
İnsan yenilince tükenmez, pes edince tükenir.