Belki çok kolay ve basit bir işlem ama grafik ve fotoğraf editleme konusunda hiç iyi olmadığım için siz değerli kardeşlerime soruyorum.
Yapmak istediğim şey fotoğrafın belirli bir kısmını istediğimiz renge boyayabilme, bu olayı en kısa ve en kolay şekilde nasıl ve hangi programla yapabilirim? Anlatırsanız veya örnek bir video vs. varsa çok iyi olur.
Tahmin yürütüyorum kendi bilgim dahilinde yani ben yapsam şu şekilde yapardım.
Fotoğrafı duplicate ederdim ilk önce. Üstteki katmanı siyah beyaz yapardım. Daha sonra alttaki elbisenin olduğu bölgeyi seçer ctrl + u yaparak hue saturation ile mavileştirirdim. En sonda üst katmandaki kıyafet bölümünü seçer ve silerdim.
Belki daha basit bi yöntemi de vardır ama ben böyle yapardım.
Maskeleme(Maskeleme nedir diye googleden bir sorun ) işlemi kullanacaksınız Maskaleme olmadan da yaparsınız bir sürü yolu var Kısaca tarif edeyim : **Fotoğrafı sürekle bırak yöntemi ile ps e çekin **CTRL+J ile fotoğrafı duplicate yapın Layer 1 oluşucaktır ** Layer 1 üzerinden işlemlere devam ediceksiniz ctrl+shift+u yaparak fotoğrafı siyah beyaz yapın ** Daha sonra nereyi renklendirmek istiyorsanız herhangi bir seçim aracından seçin ve daha sonra ctrl+U kısayollarını kullanarak hue/saturation aracını acın orada sağ alt tarafta colorize diye bir seçenek var oraya basın ve istediğiniz gibi renklendirin.
***Bu anlattığım en baz şekilde bir sürü değişik farklı yöntemler ile yapabilirsiniz
Bilgisayarda Adobe Photoshop programıyla youtube'dan renk değiştirme adındaki videolar ile yapabilirsiniz, Ayrıca mobil için yine Adobe'nin Photoshop Fix programını biraz kurcaladıktan sonra yapabilirsiniz.
Yaptığınız işin boyutuna göre değişir aslında hani ben detaycıyım özen gösteririm derseniz işin işine rafine masklar feather vs bir çok detay giriyor yani aslında biraz çok basit birşey üzerinde saatlerce de uğraşabilirsiniz 5 dk da bitirebilirsiniz biraz nasıl bir çıktı istediğiniz ile alakalı bir durum