lostyazilim

kk Star Ratings Eklentisini Sitelerinizden Kaldırın !

6 Mesajlar 949 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

n0br4n n0br4n WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 1, (%100)

Ağustos ayı ile birlikte yapılmaya başlanan yeni Google algoritma güncellemesi ile sitelerinizin hızının google için daha önemli olmaya başladığını biliyoruz. Özellikle mobil cihazların kullanımının artması ile google yeni algoritmasında mobil cihazlarda hızlı açılan sitelere daha fazla öncelik vermeye başladı.

Sitemin Hızını Nasıl Ölçerim ?

Aşağıdaki linke tıklayarak açılan sayfada Google Pagespeed Insights üzerinden websitenizin mobil ve masaüstü cihazlar için hız testini yapabilir , yavaşlamaya neden olan öğelerin tespitini yapabilirsiniz.
Pagespeed Hız Testi

Blog’umun Hız Testi Sonuçları

Son birkaç gündür bende sitemin hızını arttırmak amacıyla çalışmalar yapıyordum ve sonunda neredeyse Google Pagespeed kurallarına tamamen uyumlu hale getirmeyi başardım.

İşte Sonuçlar

Gördüğünüz gibi mobil için hız skorum 100 üzerinden 97 iken masaüstü için 100 üzerinden 98’dir. Fakat birkaç gün öncesine kadar durum böyle değildi. Mobil için skorum 20-40 arasında değişirken masaüstü için 70-80 arasında değişmekteydi. Sitemi yavaşlatan sebebleri GTmetrix‘in Waterfall uygulaması üzerinden incelemeye başladım ve kk Star Ratings eklentisinin sitemin açılışında 2 saniyelik bir gecikme yaşattığını farkettim.

İşte GTmetrix skorum

kk Star Ratings Nedir ?

kk Star Ratings eklentisi WordPress tabanlı websitelerinizdeki içeriklere yıldız oylaması eklemenizi sağlar. Ayrıca Google Rich Snippets özelliğini kullanarak bu oylamaların sonucunu arama sonuçlarında gösterir.

kk Star Ratings Neden Kaldırılmalı ?

kk Star Ratings eklentisi WordPress işleyiş dosyalarından biri olan admin-ajax.php dosyası üzerinde gereksiz sorgulamalar yapar ve sitenizin açılmasını yaklaşık 2 saniye geciktirir. Eğer sitenizin performansına önem veriyorsanız bu eklentiyi kaldırmalısınız.

kk Star Ratings’e Alternatif

Şuanda benimde aktif olarak kullandığım Yet Another Stars Rating eklentisini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki linkten eklentiyi indirebilirsiniz.
Yet Another Stars Rating

Kaynak : https://www.tayfunmutlu.com.tr/kk-star-ratings-eklentisini-sitelerinizden-kaldirin/573/

wmaraci
reklam

sinusbot sinusbot Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 144
  • Beğeniler 1 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
bu gibi gereksiz eklentiler kullanmamak tarafındayım.

• Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 1, (%100)
Düzgün kodlandığı sürece eklentilerin zararı olmadığını düşünüyorum.

Hermes Hermes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo | Sosyal Medya | Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 2777
  • Beğeniler 397 / 1093
  • Ticaret 90, (%98)
Tema'nın işlevine müdahale eden her eklenti için bu durum geçerli. Sitelerinizin sağlığı açısından bu ve benzeri temaya müdahale eden tüm eklentilerden uzak durun.

wmaraci
wmaraci

82584 82584 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 14.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 134
  • Beğeniler 19 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
Bu tarz eklentiler rich snippets - data markup açısından önemli eklentiler. Eğer temanızda yoksa bu tarz eklentiler sizi her ne kadar üst sıraya çıkarmasa da arama sonuçlarında yıldız görenleri siteye çekmektedir. Gereksiz değillerdir ancak ben olsam indirilme sayısına bakmam işlevine bakarım.

• Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 1, (%100)

divcoder adlı üyeden alıntı

Bu tarz eklentiler rich snippets - data markup açısından önemli eklentiler. Eğer temanızda yoksa bu tarz eklentiler sizi her ne kadar üst sıraya çıkarmasa da arama sonuçlarında yıldız görenleri siteye çekmektedir. Gereksiz değillerdir ancak ben olsam indirilme sayısına bakmam işlevine bakarım.

Görsellik açısından kk güzel duruyor zaten o amaçla indirmiştim fakat site hızı konusunda negatif etkisi var

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al