lostyazilim
tr.link

Yardımcı Olabilecek Hosting işi yapan kardeşlerim varmı? eve server kurdum

41 Mesajlar 5.321 Okunma
lstbozum
tr.link

bilisimhukuku bilisimhukuku Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek TBB BİLİŞİM HUKUKU DANIŞMANI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 160 / 184
  • Ticaret 6, (%83)
trafik artmayacak arkadaşlar
Kodespa

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Seokoloji Seokoloji WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer SEO
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 489
  • Beğeniler 144 / 196
  • Ticaret 15, (%100)
Risk Almadan başarı olmaz arkadaşlar bu ne olumsuzluk böyle !

bilisimhukuku sizi tebrik ediyorum, yılmamışsınız.

Kurbağalar bir gün yarışma düzenlemiş. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiç biri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''

Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''

Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş; ''Bu işi nasıl başardın?'' diye. O anda farkına varmışlar ki; Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Siz de, hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır kalın. Olumsuz düşünen insanları duymayın!…
bilisimhukuku

kişi bu mesajı beğendi.

6ok4y 6ok4y Mobile & Web Developer Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mobile & Web Developer
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 55
  • Beğeniler 18 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

bilisimhukuku adlı üyeden alıntı

sinusbot yıldım kardeşim kendi elimde olsun ücretli bile olsa ne bakımı ne arızaları bitiyor

Bulunduğunuz yere özel hat çekilmediyse yani normal ADSL/VDSL/Fiber kullanıyorsanız upload hızınız max 4mb olacaktır. Bu da yaklaşık saniyede 440kb demek.

Küçük bir saldırıda sunucunuz kapanır. Sabit IP almazsanız sunucuya saldırı geldiğinde yeniden başlayacağı için IP adresiniz değişir. Sonuç itibariyle ayarlamaları baştan yapmanız gerekir.

Bu işi yapan insanlar aptal mı? Evde barındırmıyor. Sizin ihtiyacınız olan şey veri merkezi. Emin olun aylık evinizde ödediğiniz paradan çok daha azına veri merkezinde sunucunuzu barındırabilirsiniz.

Creatingz Creatingz Creatingz | Dijital Ajans Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Dijital Ajans
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 740
  • Beğeniler 454 / 169
  • Ticaret 40, (%100)
imap , pop3, smtp,mail,mx,ftp Yönlendirmeleri A olacak.
Webmail yönlendirmesi cname olarak webmail.siteadi.com gibi...

Bence barındırma ücreti ödeyerek sunucuyu barındırmanız ve profesyonel destek almanız sizin için daha iyi olacaktır .

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 160 / 184
  • Ticaret 6, (%83)
saldıracak adamı gelsin benim sunucuya kardeşim ya bırakın allah aşkına kaçtane host firmasıyım diyen adam evden çıktı beni güldürmeyin :))) serverler kilerden terasdan çıkıyor :))

• Üyelik 26.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 160 / 184
  • Ticaret 6, (%83)
Seokoloji adamsın kardeşim şu işi bi başarayım vereceğim sitelerin adreslerini test edeceğiz bakalım evin 1 odasına alıyorlar şahıs firması vergi levhası hosting firması bunlar veri merkezi forumda bile satış yapanların hangisinin veri merkezini gidip gördünüz beni güldürmeyin yardımcı olan olacak olanlara teşekkür ederim forumda harika firmalarda var ama çoğunun sunucuları ki ra lık beyler

MuratAltun MuratAltun www.webmarkt.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek WEBMASTER/GRAFİKER
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 277 / 189
  • Ticaret 0, (%0)
bilisimhukuku usta Allah sabr versin vallaha, demişsin yardım lazım, herkes inadına başka server al demiş. :) ya yazılanları okumuyorlar ya da mesaj sayısı kasıyorlar :)
bilisimhukuku

kişi bu mesajı beğendi.

GrafiMarkt,Webmarkt,HostingBurda

• Üyelik 26.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 160 / 184
  • Ticaret 6, (%83)
grafimood allah razı olsun kardeşim yardım etmeye değil tartışmaya geliyorlar ama parası ile bile olsa bir datacı bulup getircem eve

myKnow myKnow Sys & Network Sec Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 26 / 64
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar yardımcı oldularmı olmadıysalar tam olarak bana detayları bilgilendirirseniz size yardımcı olmaya çalışacagım.
bilisimhukuku

kişi bu mesajı beğendi.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Geçmiş zamanda bu konu hakkında bir test çalışması yapmıştım.
https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/bilgisayari-hosting-olarak-kullanmak-yaptim-test-ettim-361540.html

Videolar silindi ulaşımımda yok. İşe yarar bir sistem yapılabilir fakat biraz terlemeniz lazım. :D Çok fazla beklentiye girmeden.

Öncelikle belirteyim statik ip olsa iyi olurdu fakat ************ 3-5 liralık ücreti 16 liraya çıkartmış. Bizim burada tüm operatörlerde standart bir şey halbuki. Neyse olmasa da olur.

https://www.noip.com/sign-up adresine gidip bir kayıt açmalısın. Sonra hesap panelinden bir Host oluştur. Bu adımda sana kendi seçeceğin ücretsiz bir alan adı verecek. Bu alan adı daha sonra bilgisayara yükleyeceğin program sayesinde sürekli olarak eşitlenecek. Yani ip adresin değişse bile sana verdikleri alan adının kayıtları da otomatik eşitlenecek.

Daha sonra https://www.noip.com/download adresinden gerekli programı indir ve kur. Sonra program arayüzünden hesabına giriş yap ve site üzerinden oluşturduğun host'u aktifleştir.

Yok ben bu ip işiyle uğraşmak istemiyorum ip değişince ben manüel değişirim dersen yukarıdaki adımları boş ver aşağıdan devam et.

Öncelikle Modem ayarı yapman lazım. Modem marka modeline göre değişir fakat yazarsan araştırırız. Modem arayüzünden NAT kısmından. Port yönlendirme yapman gerek. Örnek bilgisayarın yerel ip adresi 192.168.1.68 diyelim modem arayüzünden 80 portunu, 443 portunu kullanacağınız bilgisayarın yerel ip adresine yani 192.168.1.68 ip adresine yönlendirme yapman gerek.

Daha sonra bilgisayarına panel kurman lazım yada windows'un kendi paneli olan IIS hizmetini kullanabilirsin. Şuan detayları çok iyi hatırlamıyorum windows bir sunucuyu en son yıllar önce kurmuştum. Fakat IIS ile her şeyi görsel olarak normal bir program kullanır gibi yapabilirsin. Çok zor olmayacaktır. Yada Solidcp ye bir göz at. plesk bildiğim kadarı ile ücretli bir panel. Yerine başka panel bulursan senin için daha iyi olur.

Duruma göre tekrar dönüş yaparsın konuya.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al