Selamun aleykum.
Bir hafta önce bir domain satın aldım. İnşallah yakın zamanda siteyi hazırlayıp başlamayı düşünüyorum.
Domaini almadan gözden kaçırmışım, dün mozda DA PA değerlerine ve backlinklere bakayım derken 6 siteden backlink aldığını fakettim. Benim aldığım domainin spam skoru yok temiz elhamdülillah :) ama backlink aldığı 6 sitenin spam değerleri yuksek. ama DA PA değerleri de yüksek. Backlinkleri Google search console'dan kaldırayım dedim ama veri yok diyor. Yeni olduğu için daha taramadi herhalde.
Şimdi hocalarım bu backlinkler bana zarar verir mi? Spam değerleri %30 civarı yazıyor DA PA değerleri de yüksek gibi bu sitelerin. Söyleyi unuttum bu backlinkler 13 sene önce yapılmış domain ben almadan önce 10-12 sene civarı kullanılmış işin kötü tarafı arkadaşlık sitesi olarak kullanılmış maalesef bu güzel manalı domain.
Soruya gelirsem, bu backlinkleri derhal reddetmeli miyim? Yoksa biraz beklemelimiyim? Ve kaldırmak için search console dışında başka yontemlere de başvurmalı miyim? Yani site sahibinden filan kaldırılmasını istemeli miyim? Yoksa sadece search console dan reddedince zaten çözülüyor mu is?