bir javascript dosyası ile sayfaya sonradan dahil edilen nesneler için jquery'de live methodu mevcut şu anki haliyle yeni versiyonlarda sorun yaşayabilirsiniz. en son gönderdiğiniz kodda şöyle bir sorun mevcut. sonuclar(50) değilde sonuclar('50') şeklinde denemeniz lazım. string veya integer değer fark etmez bir değer gönderdiğinizi bilmesi lazım jQuery. ben şu anda cdn 3.3.1 versiyonu kullanıyorum bu yöntemle gidiyorum bilginiz olsun WmOptimize eğer sorun olursa size küçük bir örnek dahi hazırlayabilirim.
WmOptimize bu yapı eski versiyonlarda pek stabil çalışmıyordu yeni versiyonlarında ise bu sorunu kökten çözdüler. yeni versiyonlarda bu durum biraz değişti. eskilerde stabil çalışanı vardı aslında da versiyonu unuttum gerçekten. eski versiyonlarda sorunsuz çalışan yokmu var tabi fakat yeni çıkan versiyonlarda çoğru "depracate" önerilmiyor bunlardan biri de işte bu live olayı. kafa karıştırmadan envato veya themeforestdaki denk geldiğim bazı temalarda jquery'nin eski versiyonları var 1.x bile gördüm ve çok da güzel işler çıkarıyorlar onlarda alıştılar mı o versiyonu kullanıyolar yada gerek mi duymadılar birşeyler bildikleri kesin. $ işareti jquery'e eşit aslında ,
//bu şekilde de kullanılabilir fakat tavsiyem aşağıdaki jQuery.fonk1 = function(a){ alert(a); }
ontedi Hocam şu kategoride üst düzey yardımcılardan birisiniz hemen hemen bu kategorideki her konuma yazdınız bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Şuan kodum çalışıyor zaten.
Ancak ben bir fonksiyon tamamlandıktan sonra diğerine geçme olayını anlamamıştım onu sordum.
Şimdide şu takıldı aklıma ben bir önceki konuda, dinamik olarak jquery dosyası import ettim.
Burada şöyle bir sorun oluşabilir mi;
Sitede zaten statik olarak bir jquery kütüphanesi bulunmuş olsa ama eski bir sürüm. Benim dinamik olarak eklediğim kütüphane çalışacak kodları olumsuz etkiler mi ?
Yani sitede 2 adet jquery versiyon olması çalışacak kodlarda bozukluluk oluşturur mu ?
WmOptimize bendeki tamamen alışkanlık. göz artık bazen $.functionName = function(){} bu yazım stiline alışıyor. hepde böyle görmek istiyor. dediğim gibi $ işareti jquery anlamına geliyor isterseniz jQuery.functionName = function(){} yapsanızda çalışır.
Sonradan eklenen .js uzantılı dosya içindeki fonksiyon/metodların vs.. çalışacağını sanmıyorum. Aslında örnekle denenebilir fakat iş yerinde çok vakit bulamıyoruz. Dosya olarak eklenen javascriptlerin DOM'a ekleneceğini düşünmüyorum açıkcası, yanlışımız varsa da affola.