-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Game Developer
-
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Herkese selam,
Android için oyun geliştirmeye başladım. Bazen uygulayamadığım kısımlar oluyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlar kendini belli ederse takıldığım yerleri rahatça atlayabilirim diye düşünüyorum.
Ayrıca yakında beta'ya alacağım. Sizinle de paylaşırım. Şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam eğer unity kullanıyorsan bende temel düzeyde bilgiliyim anladığım yerdeyardımcı olabilirim
www.mustafaozturk.kim
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
@Back-End Developer.
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yardım gereken konu hakkında Kategori altında konu acar isen daha fazla yardım alabilirsin. FB gurupları ve yardım gereken şeyi iyi bir şekilde aratırsan cözüme rahatlık ile ulaşırsın. Bana da belirli bir düzeyde iletebilirsin yardımcı olmak isterim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Her konuda yardımcı olurum dostum konu açıp etiketlemen yeterli görmem için
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Game Developer
-
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Çok teşekkürler.
İlk sorularımı sorayım o zaman
1-) 2D asset indirdiğimiz zaman sprite dosyalarının yanında .ai uzantılı dosyalar geliyor. AI yapay zekayla ilgili değil mi? Neden resim dosyaları için ai var?
( Animasyona dönüşürken kullanılıyor diye tahmin ediyorum ama netleştirmek istedim )
2-) 2D için görsellerimizin grafik kalitesini " Pixels For Per Unit " kısmından mı ayarlıyoruz ve doğru değeri bulmanın bir yöntemi var mı ?
Teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Her türlü yardımcı olurum 3D/2D.
Soruların cevapları:
1-) Sprite dediğiniz şey resimdir. .ai formatı ise Adobe Illustrator programının dosya formatıdır. Yani indirdiğiniz sprite ı düzenleyebilmeniz için vector halini yüklemişler.
2-) Grafik kalitesinden kastınızı detaylandırırsanız daha iyi olur.
sefacandemir.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Game Developer
-
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Cevapların için teşekkür ederim,
o zaman anladığım kadarıyla AI ve ai birbirinden farklı şeyler.
Grafik kalitesinden kastım şu, telefon için uygun ölçüleri nasıl bulabilirim bir yolu var mı hesaplamak için ? Asıl derdim bu aslında, örneğin bir resim atıyorum ama tamamen bunun ayarını ( büyütmek ve küçültmek adına ) scale üzerinden mi yapmalıyım?
Yoksa daha doğru bir ayar menüsü var mı program içerisinde. Çünkü büyüttüğümde mesela, pixelleşmeye başlıyor görüntü çok fazla büyütmesem bile. Bu klasörlerin içindeki öğeye tıkladığımda çıkan menüde " Pixels For Per Unit " diye bir ayar var buradan da ayarlamam gerekiyor mu?
- Bir de kameranın boyutlarını ayarlayamıyorum. Örneğin ben sürekli yukarı doğru giden bir karakter yaptım ama kamera hep eşit oranda büyüyor, dikine büyütemiyorum sahne görüntüsünü yukarı doğru arttıramıyorum, sağdan soldan da büyüyor nasıl yapabilirim?