Merhaba arkadaşlar.
Geçen aylarda İngilizce web sitem ile alakalı birkaç paylaşım yapmıştım, amacım bu alana yönelmek isteyen dostlara azda olsa nacizane ışık tutmak.
Web sitem 11. Ayı doldurdu, sabırla ve özenle yazdığım özgün makaleler sonucunda 1 aylık sayfa görüntüleme sayılarını paylaştım.
Adsenseye henüz başvuru yapmadım çünkü açtığım bu ingilizce sitede sabretmeyi öğrendim, hazır sabretmişken 1 yılı bekleyeyeim dedim. Şuanda sitede 106 konu var, 150-200 arası konu sayısına erişince başvuru yapmayı planlıyorum.
Siteye girişlerin %86'sı ABD %10 u Türkiye (bunun sebebini henüz çözemedim, çalışıyorum.) diğerleride dağılıyor işte.
İngilizce sitesi açmayı planlayan arkadaşlara yapacağım tek öneri şu ki;
Googlede konunun birinci sayfaya çıkması için yüzlerce madde var, hepsini çöpe atın, konunuz %100 herşeyi ile özgün ve doyurucu olsun her türlü 1. sırada çıkıyor.
Benim şuan eklediğim konuların yaklaşık %30'u Google ABD de direkt 1. sayfa, 8-10 konum 1. sırada, hatta googlede çerçeve içine alınmış 1. sırada olan konularım bile var.
Demem o ki özgün konu ekleyin, sabredin ve başka hiçbirşeye bakmayın.
Ha bu arada sayfada ortalama geçirilen süre sayım 50 saniyenin altındaydı şuan 2 dakikanın üzerine çıkardım, sırada hemen çıkış süresi var. Onunda önemi olduğunu sanmıyorum, 8k sayfa görüntüleme sayısı ve ortalama 2dk sayfada geçirilen süre olduktan sonra hemen çıkış süresinin bir anlamı olduğunu sanmıyorum çünkü hemen çıkış oranlarının araştırmalarıma göre çok farklı paremetleri var.
Demem o ki, sabır, tamamen özgün makale ve sonuç: Başarılar :)