-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
goodreads benzeri bir siteyi türkçe'ye kazandırmak istesek,
diyelim ki herkesin okuduğu kitapları ekleyebileceği, yorumlayabileceği, puanlayabileceği, takipleşebileceği, en sevdiği yazarların da göründüğü vs. benzeri bir sistem kaça mal olur. veya böyle bir şeyi yapmak çok zor mudur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Egitimci yazar
-
-
Ad Soyad
Y** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kitap okuma oranımız çok düşük olduğu için olumsuz bakıyorum.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Muhteşem telif yiyeceğinizi düşünüyorum hocam. Kanun nezdinde buna bir yaptırım uygulanır mı, bir cezası var mıdır bilmiyorum ama, sıkıntılı gibi duruyor.
worldww
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
1000-2000 arası tutar. Eğer profesyonel lik olacsksa.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Daha önce oyunlarla ilgili steam'e telif davasi açılmıştı ve steam kazanmıştı. Kendisi satın aldığı dijital oyunu tekrar satışa sunuyordu. Telif hakkı istendi fakat ikinci el olduğu nedeniyle ve satın alıp tekrar satışa sunması nedeniyle telif hakkı ihlali görülmemişti. Ne zamandi diye sormayın hatırlamıyorum şimdi bette aradim bulamadım da o haberi. Yaklaşık 5-6 yıllık bir olay. Bu durum kitaplarda ne olur bilemem. Siz satis yapmayacaksınız fakat kitaplar herkese acilacagindan telif hakkı durumu olabilir. Bunu araştırıp öyle girin size tavsiyem. Eğer böyle birşey olursa ilk duyduğumda kesinlikle üye olacağım emin olabilirsiniz. Benim için gayet güzel bir proje.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ş**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam normalde özel yazılım yapmıyorum ama proje hoşuma gittiği için 800TL'ye yapabilirim.
PHP MVC kullanarak yapıyorum. Benden sonra kim baksa üzerinde rahatlıkla düzenleme yapabilir. Dediğim gibi özel yazılım yapacak vaktim yok aslında ama gerçekten proje hoşuma gittiği için yardımcı olabilirim.
RAZADOR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Software Engineer
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bu tarz bir proje için öncelikle şuna bir kanaat getirmek gerek.
Bu projenin amacı nedir? : Sanırım kitap okuma alışkanlığı kazandırmak vatandaşlara ve okurlara bir platform sunmak.
Bunun için yapılması gereken izlenmesi gereken yol şudur :
1. Öncelikle tasarım çizilip html dökülmesi gerekecek ki özgün ve bu işe en uygun şekilde hazırlanması yani profesyonel bir elden hazırlanması çok önemli olcaktır.
2. Yazılım aşamasına geçilirken yani kodlama alanına bu projenin ihtiyaçlarını karşılayacak framework yapısı en stabil şekilde ve en gelişmiş kütüphaneleri barındıran laravel frameworkü üzerinde yapılması en mükemmeli olacaktır buna kanaat getirilmeli.
3. Sonrasında istenilen veya bu olayda olması gereken fonksiyonel özelliklerin kararları verilip detaylı bir liste çıkartılmalıdır. Ücretlendirilme bundan sonra yapılabilir.
Kabaca bir fiyat vermek gerekirse ortalama 2000 ila 3000 tl arası bu tarz bir yazılım yaptırabilirsiniz.