lostyazilim
tr.link

WordPress Fotoğraf Yüklerken Otomatik Megabyte dan Kilobayt Düşürmek

14 Mesajlar 1.713 Okunma
acebozum
tr.link

bakarmsn bakarmsn Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** E**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 26 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
K4R4NI

Wp-Smushit eklentisini kurdum gayet hızlı çalıyor. Eklentiyi ileride kaldırırsam bu eklentinin kalıntıları veritabanında ve php dosyalarında kalır mı?

Teşekkürler.

elektronikssl
webimgo

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Eklenti kullanmanın Wordpress'e yük olduğu fikrini ben artık bir mit olarak görüyorum. Evet bazı eklentiler yük oluşturur fakat hepsi değil. En azından sürekli olarak değil.

Burada eklentilerin çalışma mantığını anlamak önemlidir. Örneğin web sitenizde sürekli olarak aktif şekilde çalışan/işlem yapan eklentiler yük oluşturur(örnek: Jetpack, SEO eklentileri,ön yüze script ekleyen eklentiler.) buna karşın sitenizde sadece belirli zamanlarda yük oluşturan eklentiler de vardır. Resim sıkıştırma eklentileri bunlara en güzel örnektir. Bu eklentiler sadece resmi sıkıştırma yaptıkları an işlem yaparlar ve dolayısı her sıkıştırmada ortalama 4-5 saniye civarında bir yük oluştururlar. Sıkıştırma işleminden sonra bu tür eklentiler bir nevi uykuya geçerler. Bazı eklentiler ise sitenizin ön yüzüne yani kullanıcılar tarafından görüntülenen kısımlarına javascript gibi dosyalar enjekte ederek kullanıcı tarafı bir yük oluşturmaktadır. Bu tip eklentilerin ise oluşturduğu yük sunucu taraflı değil genelde kullanıcı taraflı olmaktadır.

Kod olayına gelirsek. Sitenize eklenecek olan resimlere sıkıştırma işlemi yapacak olan kod bir kaç satırdan değil hiç yoksa 90-100 satır bir koddan oluşacaktır. Bu miktarda bir kodu sitenize ve sisteminize özel bir şekilde bulamayacağınız için eklenti kullanmak daha faydalı olacaktır.
bbking bakarmsn

kişi bu mesajı beğendi.

bbking bbking WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 1066
  • Beğeniler 228 / 227
  • Ticaret 0, (%0)
Eklenti doğru kodlanmış sa sisteme yük olmaz

Ama istediğin bu galiba
http://teknolojix.net/wordpresste-timthumb-ile-resim-sikistirma-eklentisiz.html
bakarmsn

kişi bu mesajı beğendi.

www.Hizliisler.com

bakarmsn bakarmsn Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** E**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 26 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
cihaneken

Smush Image Compression and Optimization bunu kurdum şimdilik idare eder.

Hocam güzel açıklamışsın beni aydınlattın :) çok teşekkür ederim.

Bu konuyu açmaktaki amacım siteye editör aldığımda onlar da paylaşım yaparken fotoğrafları photoshop veya başka bir programla uğraşmadan direkt kırpılmış ve boyutu küçülmüş bir şekilde yükleme yapmak.

Çünkü her keze resimleri 800px 400px yapın sonrada boyutunu küçültün öyle yükleyin dememek için bazen unutuyorlar 1 - 2mb fotoğraf yükleyen bile oldu wordpress 2mblik fotoyu otomatik kırpıyor küçük fotonun boyutu 500kb 700kb kadar indiriyor. Buda fazla olursa sistemin geç yüklenmesine sebep oluyor.

Kişileri devamlı uyarmaktansa sitemi sosyal medyadaki gibi fotoğraf atınca küçültme işlemi yapsın.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al