lostyazilim
tr.link

Play Store ve AdMob'dan anlayanlar bakabilir mi?

2 Mesajlar 458 Okunma
acebozum
tr.link

PTmaster PTmaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mülteci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 11 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle selamlar arkadaşlar aklıma bir fikir geldi. Mesela atıyorum bir indirim kodu paylaşma uygulaması yaptırdım. Uygulamayı indiren kullanıcılar kodları görebilmek için tam ekran video reklam izlemeli, izledikten sonra kod kullanıcı tarafından görüntülenebiliyor.
Bu Play Store'da yasak mıdır? AdMob da yasak mıdır? (sonuçta birçok oyun, oyun içi ödül karşılığında aynı şeyi yaptırıyor) Ve yasak değilse vereceğim reklamı çıkartır mı acaba mesela günde 100 kişi girip izlese kazancım sizce ne kadar olur tahmini?

elektronikssl
webimgo

FurkanCanoz FurkanCanoz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Android Develoading....
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** C**
  • Mesajlar 1038
  • Beğeniler 753 / 343
  • Ticaret 5, (%100)
Emin olmamak ile birlikte yasak değildir sonuçta o reklam türünün adı: ödüllü reklamlar. Ancak şöyle bir şey var bir mağazada tek bir indirim kodu yok bu da her kod için 30 sn video reklam izlemesi demek. Bunun eksileri bence: kullanıcıyı sıkar ve uygulamayı siler hatta google play'de 1 yıldız verebilir ki ben olsam verirdim.
Birde fazla reklam gösterdiğiniz zaman fazla para kazanacağınız anlamına gelmez hatta normalden de az kazanma ihtimaliniz var. Bunu belirteyim. Ama şöyle bir algoritma yazarsanız ve kullanıcı deneyimine önem verirseniz tadından yenmez bence. Mesela önümde 10 adet "Kuponu göster" butonu var birincisine tıkladım işime yaramadı, ikincisine tıkladım işime yaramadı üçüncüsüne tıkladım kuponu görmek için reklam izlemelisiniz dedi. Yani 3 kuponda 1 reklam gösterimi olursa idare eder gibime geliyor. Son olarak sizin yerinizde olsaydım 3 kuponda 1 Ödüllü Reklam değilde Geçiş reklamı koyardım. Başarılar dilerim. :)

Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al