-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba sosyal medya bölümü tasarlıyorum kendime
Aşağıdaki komutla aktif açık olan hesabın takip ettiği kişilerin id'lerini bir diziye atadım.
$takipettiklerim = array();
foreach($conn->query("SELECT * FROM takip WHERE takipeden= '$sessionid'") as $listele ){
array_push($takipettiklerim,$listele['takipedilen']);
}
Kodun Çıktısı
Array ( [0] => 1 [1] => 2 )
Aşağıdaki Komutla açık olan hesabın kaç kişiyi takip ettiğini öğrendim
$takipettiklerimsayisi = $conn->query("SELECT * FROM takip WHERE takipeden= '$sessionid'");
$takipettiklerimsayisi = $takipettiklerimsayisi->rowCount();
Ekran Çıktısı
2
foreach ile kullanicigonderileri tablosundan dizindeki id leri eşlesen gönderileri listemesini istiyorum
for ($i=0; $i <$takipettiklerimsayisi; $i++) {
foreach($conn->query("SELECT * FROM kullanicigonderileri WHERE gonderenid LIKE $takipettiklerim[$i] ORDER BY tarih DESC") as $listele ){
echo $listele['aciklama']."
";
}
}
bu komutu yazınca listeliyor ama örnek veriyorum önce kullanıcı id si 2 olanı tarih DESC e göre sıralıyor sonra kullanıcı id si 3 olanı tarih DESC e göre sıralıyor ben istiyorum ki önce 2yi sonra 3 ü değil tarihe göre sıralasın ama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siz son eklenen id den çekmeye çalışıyorsunuz (DESC) Mantığa göre ilk id'den başlayıp çekmeniz gerekiyor (ASC) for döngüsünde 0'dan başlıyorsunuz ve her seferinde arttırarak devam ediyorsunuz.Yani ilk sıradan başlayan id'yi siz son eklenenden çekmeye çalışıyorsunuz.Sorun oradan kaynaklanıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aslında yazmıştım ne yapacağınızı.DESC yerine ASC dener misiniz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Meslek yok
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tarih sütünunda yer alan bilgi time cinsinden mi yoksa d.m.y cinsinden mi eğer d.m.y ise o dediğiniz olmaz time cinsinden olursa zaman ilerledigi icin time bilgisi de ilerler siralama icin de asc kullanirsaniz son tarihten baslar ilk tarihe döner üstten alta.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Meslek yok
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
O zaman tablonuza tarih2 adli bir sütun ekleyin verileri ona göre çekin. Oraya time cinsinden girersiniz. Bende dediginiz yontemi denedim aslinda olmakta. Siz sorgunuzu asc yaptiginizda olmuyorsa tek alternatif yontem tarihleri time cinsinden kaydettirmenizdir.
1 kişi bu mesajı beğendi.