Blogumda Google Analytics, Sayyac, Stat Counter ve whos.amung.us sayaçlarını aynı anda kullanıyorum. Sizce bunların hepsini kullanmamın blogumun hızı açısından zararı olur mu ve kod kirliliği yaratır mı? Son zamanlarda bu durum çok kafama takılır oldu, sayaçları her görüşümde kaldırmayı düşünüyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Hız açısından elbette zararı olur. Sonuçta hepsi her seferinde sayım yapıyor. Hatta çoğu js kodları yükleterek sayfanın açılışını fazlasıyla yavaşlatıyor.
Bu yüzden sadece 1 tane sayaç kullanmanı öneririm. 4 sayıcıda kullanmışsındır belli süre. İçlerinden hangisi en tatmin edici sonuçlar veriyorsa onu kullan ve diğerlerini kaldır derim.
Hocam her siteden ayrı bir çağrım yapıyor ve haliyle sitenizi yavaşlatacak
+ olarak sayaçları görünce kaldırasım geliyor diyorsunuz gizli olarak analytics kullanabilirsiniz.
Teşekkürler arkadaşlar fikirlerinizi belirttiğiniz için. Diğer sayaçları kaldırıp sadece Analytics kullanmaya karar verdim. Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş, ortam biraz gerginleşmiş. Keyfimiz yerine gelsin biraz :)
Analytics dahil yavaşlama yapmayan hiçbir sayaç yoktur. Hatta bence siteyi en fazla kasan sayaçlardan biride google analyticsdir. Bence sadece anytics yada sadece yandex metrica kullan.