-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
K** U**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kendi ürettiğim 2 resmi büyük bir yayınevi ve dershane grubu (Sınav) bu yıl yayınladığı kitaplarda kullanmış. Akşam kitapları incelerken farkettim. Grafiklerin bana ait olduğunu ve vektörel çizimlerin elimde olduğunu yasal süreç başlatacağımı yazdım. Sınav maili kitapları dizdirdiği kişiye yönlendirmiş ve eleman bana ulaşarak 2. baskıda kaldıracaklarını sınava bu şekilde bilgi vermemi rica etti.
Şimdi ben bu süreçte ne yapabilirim. Ortada düpedüz aşırma var ve bir şekilde sıyırmaya çalışıyorlar. Bilgisi veya deneyimi olan varsa benimle lütfen paylaşabilir mi?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Ucube
HAKKSIZSIN!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Bence sizin emeğiniz her türlü savunun alin hakkinizi 2.baskida kaldirsinlar 1.baskidakiler ne olacak?
Ucube
HAKKSIZSIN!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Bir avukata basvurun bilgi alin ne yapabilirsiniz ogrenin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
elektrik teknikeri
-
-
Ad Soyad
I** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Cok uzerinde calistiginiz ozel bir grafik degilse sonucta kitap oldugundan eyvallah diyebilrisnz eger kaldiracaklarsa.
Biraz iyimser oldu belki.
Ama mahkemeye verip telif baslatabilirsiniz buda sizin hakkiniz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Phantaso
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Metin Yazarı & Editörü
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
Görseller üzerinde hakkınız olduğunuzu kanıtlayacak belge sahibi iseniz her türlü yasal haklarınızı arayın. O gibi şirketler, eğitimi bahane ederek yıllardır aileleri sömürmeyi bildiler. Kesinlikle geri planda kalmamanızı isterim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Grafik&Editör&WP
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Görseller sizin tasarımınız olabilir fakat bunu resmi olarak tescillemediğiniz sürece hiçbir hak talep edemezsiniz. Mahkeme konusunda dava açarsınız , avukat ve dava masraflarını karşılarsınız , dava görülür resmi olarak hiçbir belge sunamayacağınız için dava düşer üstüne üstlük dava masrafları da tarafınıza yazılır bir de onu ödemek zorunda kalırsınız.
Eğer özür diliyor ve durumu düzelteceklerini söylüyorlarsa bence emeğinizin boşa gitmemesi gerektiğini söyleyin mahkeme ile yasal süreç başlatmaktaysa uygun bir fiyata kullanım haklarını tarafınıza verebilirim diyerek pazarlık yapabilirsiniz. ( ki dershane istediğinizi yapın , resmî evrak olmadığı sürece hak talep edemezsiniz de diyebilir. )
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ESNAF
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bence tazminat alma hakkın var az da olsa ama gariban bi elemanın boynuna yıkarlarsa o insanı üzer hocam. yine de takdir sizin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
WEBMASTER/GRAFİKER
-
-
Ad Soyad
M** A**
-