theredor adlı üyeden alıntı
yav hiç turbox alınır mı? ilk nesil i5 , i7 işlemci koyup oyun bilgisayarı diye satıyorlar. Minecraft gibi oyunlarda kasıyor. Turbox şuan çok genç yaşta ailesine bilgisayar aldıran kesime satıyor bu bilgisayarı.
Kısacası almayın, aldırmayın.
ilk nesil i5 yada i7 işlemci minecraft bile kasar diye bir yaklasım olmaz işlemci o yükü zaten kaldıracaktır bugun evinizde ki pclerde render mı yapıyorsnz animasyon mu tasarlıyosnz ki işlemcilere laf atıp kestirmeyin demin de yazdm arkadasa işlemci çekirdek kullanmayacak millet internette gezerken csgo oynarken vs
4 sene internet cafe işlettim.
sizin dediginz pclerde genellikle dahili anakart uzerınde ekran kartlarını kullanıyolar sonra işlemciye ve rame yuk biniyor sonra da deniyor ki bu işlemci kotu yada bu pc dandik hayır. yanlıs kombinasyonla bu durum olusuyor.
tekrar soyluyorum bugun ryzen işlemci uygun orta seviye bir ana kart koyun uzerine de 8gb en az 2000 max 2400 mhz ram koyun daha asırısı pahalıya kacar.
ekran kartı olarak gb degil bit onemli olduguna gore gta 5 orneginden yola cıkarsak 4 gb 256 bit ekran kartının internet cafede donmadan kasmadan hocam bu pc dondu bi kapatıp ac denmemesi için cok cok yeterlidir.
kendimden biliyorum :)
bende işletmeci olarak soyluyorum intele kullanmayacagı halde para verecegine bugun gamerların tek tercihi olam amd işlemci ile guclendırıp 8 cekirdeğide oyunu kullansın diye calısan bir işlemci almak daha mantıklıdır.
sonucta adobe programlarımı kullanacak autocad de 3d cizim mi yapacak yoo altı ustu oyun oynatacak e bu işte ekra kartının uzerıne binecek işlemci render yapmayacak
hangi program tum cekırdeklerı kullanıyor ki zaten.
guzel bir power supply de koyduktan sonra 500w ideal fazla fazla yeter.
ohh mis en azında 10 bin tl cepte su anki hesapla.
belki 1-2 parcanın marka farkından da kar etseniz 15bin tl rahat cepte.
o parayla da aksesuarlar dukkan duzenlemelerı yapılır en kotu kasalar için masa alınır.