Merhabalar..
Biraz uzun yazacam galiba..
O zamanlar adsense reklamlarım yoktu, q2a soru cevap scriptini kurdum ve para kazandırmalı şeklinde scripti uyarladım. Kullanıcılar üye olup, soru ve cevap yazdıkça puan kazanıyorlardı, 1000 puan 10 liraydı. 300 kelimelik, özgün ve popüler soru yazan kullanıcıların sorularını ana sayfaya sabitliyordum ve kendisine o soru için 50 puan veriyordum. Neyse, her gün bilgisayar başına oturup o soruları tek tek kontrol edip şeçiyordum. Çok zor bir işti..
Adsensem de onaylandı tabi 2 ay sonra. .
Neyse kısa keseyim..
Yaklaşık ve ortalama site 5 aylık olduğunda günde 20 lira adsense reklam gelirim olmaya başladı. Tabi bu 5 ayda neredeyse toplam 1000 lira kadar sitenin reklamını yaptım google aramalarda.. Tabi kullanıcılara da haftada ortalama 50 lira dağatıyodum..
Ve bir gün! ! ! ! . . . . . .
İşte o gün, azerbaycandan bir veled, bu tarz kelimeler kullanmayı sevmem ama aklıma geldikçe sinirleniyorum ondan dedim veled die.. İşte o veled, taaaa azerbaycandan siteme index atmaya başladı..
Hemen geri yüklüyordum siteyi, yani indexi değiştiriyordum, site geri geliyodu.
Neyse, bu veledler çoğaldı ve açığı diğer veledlerde fark etti ve sırayla index atmaya başladılar. Tabi sitenin açığını da kapatamayınca da sinirlerim çok bozuldu ve sitenin tüm dosyalarını sildim, veritabanını vesaire tümünü sildim ve maceram bu şekilde son buldu.
Bu açık neden olmuş sonradan anladım tabi, bilmediğim ve önüme gelen eklentileri kurmuştum siteye.. Demem o ki, önünüze gelen eklentileri kurmayın..
Size biraz içimi dökmek istedim.
Şu an site 9 aylık falan olacaktı, peki kazanç kaç olurdu sizce?
Şimdi ne yapıyorum, başka sektörlerde birden fazla sitelerle devam ediyorum, bu sefer açık yok =)
Bu arada bu nikim de o siteden kalma, hatıra işte.. Kötü hatıra =(
Okuyan olursa şimdiden teşekkürler..
Sağlıcakla kalın..
Şu anda aynı projeyi tekrardan yaptım. Linkten okuyabilirsiniz.
https://m.wmaraci.com/forum/site-tanitim/sor-cevapla-para-kazan-yepyeni-platform-540472.html
Ayrıca, bakın buradaki yorumlara =) İlginçtir.
https://m.wmaraci.com/forum/site-tanitim/cinsellik-hakkindaki-konulari-ozgurce-konusabileceginiz-platform-546642.html