-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar sitemde her şey normal giderken birden 17-24 arası şiddetli şekilde saldırı oluyordu. analyticsden baktığımda 3 kişi var ama ben siteye girmekte zorlanıyordum.hostinge ticket attığımda 6 dakika içinde 1000 sorgu aldıklarını saldırı olduğunu söylediler.bu da cpu'yu şişirip siteyi oldukça yavaşlatıyor. wordpress wassup kurduğumda bazı ip adreslerini muhtemel hack teşebbüsü olarak gösteriyor ki çok fazla sayıdaydı.bunların bir kısmını manuel şekilde engelledim.biraz araştırınca bunların yandex botu olduğunu öğrendim. robots.txt de oluşturdum.
merhaba ettiğim bu halen devam eder mi?
siteme saldırının neden kaynaklandığını nasıl öğrenirim.
başka neler yapmam gerekir bu saldırılara maruz kalmamamk için?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
webfaresi.net r00tadmin
-
-
Ad Soyad
Ü** Ü**
-
-
-
Ticaret
27, (%93)
ddos olduğundan kesin eminseniz wmaracı bazen yapıyor giriş için tıklayınız diye bir sayfa çıkıyor o şekilde bir önlem almayı deneyebilirsiniz
Webfaresi.net Beklerim
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
güvenlik
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
merhaba;
wordfence eklentisini kullanmayı denmelisiniz. kesin çözüm olacaktır.
iyi çalışmalar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Node.js uygulama geliştirici
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
cloudflare ile engellersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Güvenlik eklentisi kullanıyor musunuz? Ben All in one security kullanıyorum. Genelde bu tarz deneme ve girişler ile ilgili sınırları var. Siteniz en az zararı görüyor. Sürekli aynı sayfaya yada 404 sayfasına gelen ipleri otomatik olarak boş farklı bir adrese yönlendiriyor 1 saat sonra o ip tekrar deneyebiliyor. Çoğu güvenlik eklentilerinde bu tarz ayarlar bulabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
all in one seo yu kullanıyorum. kötü bot engelleyiciyi de aktif ettim fakat azalsa da halen geliyor. 404 sayfası ile ilgili gelen ayarları da göremedim. nasıl yapılıyor.