-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Patron
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Arkadaşlar bir sorum
Marka ve patent aldığımız örnek.com siteyi marka sahibi isterse durdurabilir mi ?
Regex
SEO & Law Consultant
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
106, (%100)
İsterse durduramaz, ancak yasal işlem başlatır. Mahkeme takdir eder.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İthalat
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam sektör önemli örnek veriyorum gıda satışı yapıyorsunuz abc marka ile firmada abc gıda tescili var siz abc.com ile gıda satamazsınız hukuki süreç başlar ise mahkeme ücretleri ve domain tr de kullanımı yasaklanır. Aynı olayı bende yaşadım farklı ir sektörde bende tescil var onda com mahkemeye vermeden yayını kestim. Mahkemeye verirsem domaini alabilirdim uğraşmadım boşuna tescil almıyoruz :)
ithalat yapıyorsunuz markanızın ismi ametbalci başka bir marka sizin amhmetalci isminizi kullanıp mal ithal etti piyasaya sürdü toptancı parakendeci depoda vitrindeki malına kadar malı mahkeme toplatır ve ceza alır.
turizm şirketiniz var markanız ahmetbalci.com.tr sınıflar 35 39 u sınıflarda tesciliniz var. diğer arkadaşta ahmetbalci.com var uçak bileti , vize işlemleri, tatil, tur v.b hepsini veya birinin satışını yapamaz yaparsa mahkeme ile kapatılır ve ceza alır. türsabda ceza keser her iştigalin farklı bir derneği var. tescili olan adam vakti varsa uğraşırsa domainide alır karşı taraftan parada alır
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Patron
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Hocam haber sitesi markasını alıp o siteye hAber yaptırmak istemiyorum sizce başarılı olabilir miyim ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İthalat
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
başarılı olamazsınız :) çünkü o haber sitesi yayın hayatının geçmişe dönük olduğunu ispat ederse sizin marka iptal olur :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Node.js uygulama geliştirici
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
faaliyet konusu takdir konusudur. arkadaşların dediği gibi. eğer ki hedef site sizin faaliyet konunuzu oluşturmuyorsa durduramazsınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Maliyeci
-
-
Ad Soyad
L** H**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
.com domaininde ilk gelen alır kanunu var. Mahkemeye başvursan bile domainin kayıt tarihi senin markanın tescilinden önceyse yapabileceğin hiçbirşey yok. Domain sahibiyle anlaşmaya çalış.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Node.js uygulama geliştirici
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kısaca;
A markası 2000 yılında kuruldu 39 nolu faaliyet alanında hizmet veren bir marka ve tescil işlemlerini yaptırıp marka belgesini almış.
B şahsı A markası ile aynı isimde 2001 yılında tescil ettirilmiş bir domain ve 39 nolu faaliyet alanında site üzerinden vs. hizmet veriyor.
Bu durumda neyin ne zaman tescil ettirildiğine bakılmaksızın A markasının B isimli şahsa markanın haksız kullanılması davası açabilir.
Yani önemli iki unsur
* marka tescil belgesi
* marka faaliyet kodu
NOT1 marka tescil tarihinden itibaren 5 yıl süre içerisinde markayı kullanmamış ise size dava açsa bile iptal talebi isteyebilirsiniz. markanın iptal edilmesi talebinde, hükümsüz olduğunu ileri sürebilirsiniz. Davalı hayır biz markayı kullanıyoruz derse bile ispat yükü her zaman davalıdadır.
NOT2 en kötü marka davalarında harçlar vb. hariç bir avukatın alacağı para 10 bin TL dir. Bu marka iptal davasıdır. Çekişmeli davalarda ise bu tutar ortalama 15-büyük mevlalar dır.