webisyo
Merhaba, ben Ali :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Arkadaşlar herkese merhabalar. Şuan Aöf son sınıf öğrencisiyim. Daha doğrusu alt dönemden kalan 1 dersim vardı ve Kasım ve Ocak aylarında o dersin yani tek dersin sınavlarına girip inşallah bitireceğim.
Ve kısa dönem askerlik yapmayı düşünüyorum. Ve Şubat ayında askere gitmeyi düşünüyorum. Peki bu durumda son sınav 13 Ocak' ta sınav en geç Ocak sonuna kadar açıklanır. Şubat ayı için son askerlik başvuru tarihi 30 Kasım' da. Eğer kabul edilirsem Şubat sonunda da askere gideceğim.
Bu durumda sınavı geçerim ben ama mezun olarak kısa dönem görürler mi ? Veya diyelim ki tam görülmüyor daha okulun bittiği ama askerdeyken okulun diploma işlemleri bittiğinde askerde kısa döneme çevrilir mi, nasıl olur ? bu konularda aklım karışık.
Aslında buradaki ana konu benim Şubatta askere gitmek istemem ve okuldan neredeyse o zaman mezun olacağım. Ve bu durumda kısa dönem yapıp, yapamayacağım. Bu konuda askeriye ve Aöf e de gideceğim ama öncesinden sizlerin de fikrini almak istedim ?
Yanıt verecek herkese şimdiden teşekkürler :)
Adameksik.com | Halı Saha Oyuncu Bulma Sitesi.
webisyo
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
samdilli o zaman sonraki dönemde mi gideyim dersiniz ?
rws
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
kimyager
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
teciliniz ne zaman bitiyor? mezun olmadan başvuru yapmanız tecilinizi bozmak anlamına gelir ve bu yuzden uzun dönem olarak yaparsınız, kısa dönemden faydalanamazsınız,
askere uzun dönem olarak giderseniz, okulunuzu oradan sınava girip bitirirsiniz, mezun olunca uzun dönemseniz bunu bildirip kısa döneme çevirebilirsiniz
Yinede en doğru bilgi askerlik şubesinden elde edilir, askerlik şubesi ile görüşün
1 kişi bu mesajı beğendi.
wordpress-html-css-web işleri yapılır
Vtcam
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
77, (%100)
Sakata gelme hocam Mayıs’ta git :)
webisyo
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Vtcam valla artık Mayıs a da razıyım ama şimdide mezun olmak için yıl sonunu beklersiniz diyen var. Yani ben ilk dönem bittiğinde aslında tüm derslerden geçmiş oluyorum ama tamamen bitmesi için 2.dönemin de bitmesi gerekiyor diyen oldu. Eğer böyleyse çok saçma bir sistem :(
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
102, (%100)
Torun,
Uzun dönem bir arkadaşım üniversiteyi tamamladığı için kısa döneme çevirmişti. Askerliğinin ilk 6 ayı içerisinde başvurman gerekiyor gibi bir şart vardı sanırsam.
webisyo
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
sergennaslan çok teşekkür ederim yanıtınız için :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım,Blog Yazarlığı
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dilekçe ve diplomanızla kısa döneme çevriliyor diye biliyorum.
Ancak direk kısa dönem gitmenizi tavsiye ederim. Kısa dönemlerle acemide aynı koğuşa düşme durumunuz olur.
Şimdi giderseniz uzun dönemlerle yaparsınız. Uzun dönemlerde askerden kaçmaya çalışanlar, hırsızlık, psikolojik sorunlular.. vb olabiliyor.
Ben kısa dönem yaptım. Çok iyi geçti. Hepsi bilgili ve dürüst insanlardı, hiç olumsuz olay yaşamadım.
KD olarak gitmek için önce mezun olmak ve edevletten veya şubeye giderek sevk işlemini başlatman gerekiyor.