Firmanın Tanınırlığını Arttıran Kurumsal Tanıtım Filmi Çekimi
Kurumsal firma tanıtım filmi çekimi ile siz de firmanızın tüm işleyişini, etki alanını, misyonunu ve vizyonunu müşteriye ya da izleyiciye kısa sürede anlatabilirsiniz. Firmanın kuruluşundan günümüze kadar etkili bir hikaye örgüsü ile anlatılan tanıtım filmleri, dijital dünyanın önem kazandığı günümüzde en hızlı sonuç veren ve kısa sürede geniş kitlelere yayılabilen bir reklam ürünü olmuştur.
Tanıtım Filmi Nedir ve Nasıl Yapılıyor?
Tanıtım filmi nedir sorusuna cevap vermek için öncelikle bir ürün ya da hizmetten bahsetmemiz gerektiğini bilmelisiniz. Hizmetin ya da ürünün tanınırlığını arttırmak için yapılan bu video içerikleri genelde stratejik planlamalar doğrultusunda hazırlanır. Planlama aşamasında pazarlama inceliklerinden bahsedilir ve hedef kitlenin etkileneceği doğrultuda bir tanıtım filmi çekilir.
Kurumsal tanıtım filmi stilini belirlemek için firma profili oluşturmak ve hedef kitleyi doğru seçmek çok önemlidir. Eğlenceli bir dil mi kullanılacağı yoksa daha kurumsal ve ciddi bir işleyişle mi hareket edileceği gibi sorular yanıtlanmalıdır. Bunu belirlerken hedef kitlenin yaş aralığı, ürün ya da hizmetin esnekliği gibi değişkenler de önemlidir.
Tanıtım Filmi Türleri Nelerdir?
• Animasyon tanıtım filmleri ya da beyaz tahta animasyon içerikleri
• İhtiyaç ve beklentilerin karşılanmasına dayalı olan referans videoları
• Bir hikaye anlatıcısına (dış ses) sahip olan videolar
• Profesyonel oyuncularla çekilen ve senaryoları ile kurgusal bir gerçeklik sunan videolar
• Şirket sözcüsünün kendi ürünleri ya da hizmetleri hakkında bilgi verdiği videolar
Tanıtım filmi çekimi için yukarıdaki türlerden biri seçildiğinde ortaya çıkan bütçe ve stil de tamamen değişkenlik gösterecektir.
Tanıtım Filmi İçin Gerekli Olan Ekipmanlar Nelerdir?
Firma tanıtım filmi için profesyonel bir ekibin ve ekipmanın şart olduğu söylenebilir. Profesyonel aydınlatma, ses, müzik, kamera ve benzeri ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Vizyoner ve öyküleyici de olmazsa olmazlar arasındadır. İzleyiciye hikayenin nasıl aktarılması gerektiğine karar veren öyküleyici tanıtım filminin pek çok aşamasında bulunmalıdır. Reklam filmi çekimlerinde gizli maliyet olarak adlandırılan çok sayıda maliyetin çıkacağını ve planlanan bütçeden daha fazlasına mal olacağını da unutmamak gerekir.
Detaylı Bilgi: http://www.birizmedya.com/tanitim-filmi-cekimi/