lostyazilim

[Çözüldü] Twitter'da gönderi paylaşımında ön izleme kullanımı hk.

8 Mesajlar 1.816 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

serdar01 serdar01 Akıl+Bilim+Eğitim Kullanıcı
  • Üyelik 27.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 839
  • Beğeniler 323 / 116
  • Ticaret 0, (%0)
İyi akşamlar.

Twitter'da gönderi paylaşımında ön izleme kullanımının nasıl yapıldığı ile ilgili bilgisi olan arkadaş(lar) var mı?

Teşekkür ederim.

Konu başlığındaki sorun çözüldü.Son mesaja ekleme yaptım.

wmaraci
reklam

Shydox Shydox www.majerweb.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 903
  • Beğeniler 89 / 267
  • Ticaret 7, (%100)
İlk fotoğrafı alıyor olabilir. Tam bir bilgim yok. Kod ile değiştirilebileceğini düşünüyorum.

Takipteyim.

ahmetp ahmetp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Diğer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 39 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
Facebook open graph protokolü kullanıyor. Twitter'ın ise kendine ait meta tag'i var.

meta tag'ler tag'i içerisinde olmalı.

Shydox Shydox www.majerweb.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 903
  • Beğeniler 89 / 267
  • Ticaret 7, (%100)
ahmetp bilgilendirme için çok teşekkürler :) Gerçekten yararlı.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 839
  • Beğeniler 323 / 116
  • Ticaret 0, (%0)
ahmetp Teşekkür ederim.

• Üyelik 27.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 839
  • Beğeniler 323 / 116
  • Ticaret 0, (%0)

ahmetp adlı üyeden alıntı

Facebook open graph protokolü kullanıyor. Twitter'ın ise kendine ait meta tag'i var.

meta tag'ler tag'i içerisinde olmalı.

Merhaba.
Twitter için az önce söylediğiniz kodu,temanın header.php dosyasında söylediğiniz yere ekledim.Sadece site.com yerine kendi sitemi yazdım.Ancak olmadı.
Eksik yaptığım nedir acaba ?
(All in one seo eklentisi kullanıyorum.Paylaşımlarda sadece twitter da böyle sorun yaşıyorum.)

ahmetp ahmetp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Diğer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 39 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
Direkt kodu kopyalamayın. Ben twitter ve fb'nin resmi nereden çektiğini gösterdim.

Öncelikle her yazının resmi farklı olmalı. header.php'ye direkt böyle eklerseniz her yazının resmi aynı olur.

All in one seo kullanmadım ama zaten bu tür eklentiler otomatik eklemesi lazım. Kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.

Yoast kullanıyorum. Eklenti yazının öne çıkan görselini bu kod ile ekliyor ve ayrıca bir şey yapmaya gerek kalmıyor.

Bir de yazının kaynak kodlarında bu kodu arayın: meta name="twitter:image". Eğer varsa böyle bir kod https://cards-dev.twitter.com/validator adresinden yazının cache'ini temizleyin.

Kod yoksa all in one seo içerisinde bir ayar yapmak gerekebilir. Ben kullanmadığım için bilmiyorum.

• Üyelik 27.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Eğitim
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 839
  • Beğeniler 323 / 116
  • Ticaret 0, (%0)
Kaç gündür uğraşıyorum olmuyor.All in one seo geriye kalan paylaşımlarda sorunsuz gösteriyor.
Abartmıyorum belki 15-20 tane yazı okudum.Başka eklentiler denedim.Olmuyor bir türlü.Ya da ben beceremedim. :(

Mesaja ek olarak-1: Verdiğiniz linke kendi sitemi yazınca şu uyarıyı aldım.Bu uyarıda anlatmak istediği nedir ?

INFO: Page fetched successfully
INFO: 20 metatags were found
INFO: twitter:card = summary tag found
INFO: Card loaded successfully
WARN: The image URL https://www.sitead ım.com/wp-content/uploads/2016/07/siteadım.com_.tr_.logo_.png specified by the 'twitter:image' metatag may be restricted by the site's robots.txt file, which will prevent Twitter from fetching it.

Mesaja ek olarak-2 | Sorunu Çözdüm|: Yukarıdaki kodlarını verdiğim hatayı alınca,az olan İngilizce bilgimle şu sayfaya yöneldim.
https://developer.twitter.com/en/docs/tweets/optimize-with-cards/guides/getting-started
Bu hatada robots.txt dosyası ile ilgili düzenleme yapmam gerektiğini tahmin ettiğim için ilgili kısmı buldum.Sayfada verilen şu kodu robot.txt dosyama ekledim ve kaydettim.

User-agent: Twitterbot
Disallow:

User-agent: *
Disallow: /

Tekrar yazılarımın olduğu sayfaya geldim.Test etmek adını bir yazıya girip,"All In One Pack Seo "ayarlarından->Sosyal Ağlar->Resim satırında,dha önce yazıya eklemiş olduğum resmi seçip,yazıyı kayettim.

Cep telefonumdan dzüenlediğim gönderiye gelerek,twitter da paylaşmayı denedim.Ve sonuç olumlu oldu.
Bu mesajı eklemeden önce emin olmak adına 8-9 tane yazıyı bahsettiğim şekilde
düzenledim.
Twitter'dan paylaşım yaprken artık önizleme oluşuyor.

Notlar:

1- Benim sitemde All in One Seo eklentisi önceden yüklüydü.Sadece twitter paylaşımlarımda önizleme gözükmüyordu.

2- Adını verdiğim eklenti yüklü olduğu için Ahmet Bey'in mesajında verdiği şu sayfada ( https://cards-dev.twitter.com/validator )sitemde bulanan herhangi bir gönderi linkini yazınca,sitedeki Twitter paylaşımı hakkında mevcut sorunları tahmin ediyor.

3- Ben de eklenti aracılığıyla gerekli kodlar yüklenmiş olduğu için sadece robot.txt uyarısı verdi.
Sonrasını ise önceki satırlarda anlattım.

Dediğim gibi bir süredir araştırıyorum,çözmekte zorlandım.Benim gibi zorlanan olursa diye özellikle uzun uzun yazdım.
Konuya hakim arakadaşlara sıkıcı gelebilir.Benim gibi acemilere umarım faydalı olur.

İyi akşamlar.

ahmetp Size de tekrar teşekkür ederim.
Shydox Merhaba yukarıda anlattığım şekilde çözdüm sorunu.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al