-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
araştırmacı
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bugün büyük bir sitede bir makalem birebir kopyalanmış ve altına benim bloğum link verilmiş; aslında benim makalem isteğim doğrultusunda bir giriş ile başka bir sitede yayınlandı muhtemelen oradan izinle yayınladılar yani içerik hırsızlığı olduğunu düşünmüyorum.
daha önce bir içeriğin doğrudan kopyalanmasının site adına olumsuz olduğunu duymuştum ve başka sitelerde backlink yapar iken buna dikkat ediyorum ama bu durum kontrolüm dışında gerçekleşti. Sadece bir makalemin kopyalanması ne kadar olumsuz olabilir? Bahsi geçen makale dışında sitenin otoritesini(şu az zaten pek yok) aşağı çeker mi? çekse ne kadar çeker?
Bu durum bloğum için ne kadar sorun olabilir?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Maliyeci
-
-
Ad Soyad
L** H**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Hocam eğer makaleniz indexlenmişse hiçbir kötü etkisi olmayacaktır emin olun. Sonuçta sizden asılı bişey değil içeriğinizin kopyalanması. Eğer dediğiniz gibi kötü etki yaratsaydı, herkes sıralamada önünde duran blogları alır birebir kopyalayarak siteler oluştururdu ve onlar sıralama düştükçe diğerleri sıralama yükselirdi. Mantıken yanlış 😂 siz kaliteli içerik üretmenize bakın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
araştırmacı
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Peki o zaman soruyu şöyle sorayım aslında burada daha önce sormuştum ama farklı cevap almıştım. Yazdığım bir makaleyi başka sitelerde yarısına kadar paylaşarak ve altına link vererek backlink yapmak o zaman benim için sorun olmamalı yanlış mıyım ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Maliyeci
-
-
Ad Soyad
L** H**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Hocam söylediğiniz durumların hiçbirisi kaynak site için hiçbir sorun teşkil etmiyor. Sorun olursa sizin makalenin paylaşıldığı site için sorun olabilir. İlk indexlenen site her zaman özgün ikinci indexlenen site ise kopya içerik olarak tanımlanacaktır. Siz dediğiniz şeyi yani yatısına kadar kopyalayıp link verme işlemini yapsanız bunun backlin olarak algılanacağını sanmam. Google kopya içerikleri hiç sevmez çünkü. Bu tür içerikleri çoğunlukla arama sayfalarında ilk sayfalara çıkmaya gerek duymayan, zaten yeteri kadar günlük sabit ziyaretçisi olan siteler(örn. Haber siteleri, veya onedio gibi bloglar.) Kullanır, ve telif hakkına yakalanmamak için(tabi bu büyük siteler paylaşım için genellikle izin alır.) Kaynak link olarak sizin url yi verir. Yani bi anlamda sizin içeriğin kopyalanarak altında link olarak sizin sitenizin verilmesi, size zarardan çok fayda sağlar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Maliyeci
-
-
Ad Soyad
L** H**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Ama genede makalenizin kopyalanması sizi rahatsız ediyorsa. Makalenizi kopyalayan siteyle iletişime geçerek, makalenizin kaldırılmaslnl talep edebilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
araştırmacı
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siteme zarar vermiyorsa mutlu bile olurum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.
main
codertr.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Link veriyorsa güzel, ama gel gelelim hürriyet ve a24 haber siteleri birebir yazımı kopyaladılar. Hürriyet yazdım 2 gün içinde hemen kaldırdı fakat a24 haber sitesi 1.5 haftadır yazımı kaldırmadılar. Emeğe saygı hiç yok,
Bu konuya cevap verdikten sonra bir sinir ile aradım telefon numaralarından. Anlattım konuyu cevap vermediklerini söyledim. Aktif kaynak linki eklediler. :) Mutlu son
2 kişi bu mesajı beğendi.
eskisehirwebtasarim.net