wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Mahallede komşunun bir köpeği aşırı derecede havlıyor. Bunu nereye şikayet edebilirim? Hayvanları seviyorum ama bu köpek gece de dahil 7/24 havlıyor. Dayanılacak gibi değil. Şikayetçi olma gibi bir hakkım var mı acaba?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İş Güvenliği Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hayvanı değilde hacı doğrudan sahibini şikayet etmek diye düzeltelim biz o soruyu :D Hayvancağızın makul istekleri dahi yerine getirilmiyorsa dangoz sahibinin suçudur neticede
Alo 181 diye bişey vardı bi ara Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gürültü şikayetleri yapılıyordu. Bi bak istersen dostum
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
zabıta ilgileniyor aynı şekilde tavuk ördek gibi hayvanlar içinde koku ve ses için şikayet ederseniz gelip kaldırmalarını aksi taktirde cezai işlem uygulanacağını söylüyorlar kesinliklede şikayet edenin ismini vermkyolar.
Finans Haber Portalı : https://www.zompir.com/
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Web tasarımcı ilgi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bimer'den başvuru yap diyecektim bir baktım kapanmış,cimer'e yaz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Lisans / Hukuk
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ne demek köpek havlıyor ya... Kınıyorum o köpeği, dünya nasıl bir hal almış. İnanılmaz..
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu cümlede sorun yok arkadaşlar büyütmeyin, burada söz sanatı kullanmış arkadaş aslolan "köpeğin sahibidir" zaten.
1-Köpeğin sahibini, hayvanın aşırı ses çıkartması nedeni ile zabıtaya şikayet edin. (Telefon ile yardımcı olurlar ancak elinizde belge olması sonraki aşamalarda işinize yarar o yüzden her türlü müracaatınızı yazılı yapmanızı öneririm.)
2-Zabıtanın idari para cezası yazıp yazmadığı, işlem yapıp yapmadığını takip edin.
3-İdari para cezası yazılmasına rağmen halen köpek ile ilgili çözüm alınmadıysa tekrardan şikayet edin.
4-Köpeğin sahibi 3-4 kere daha idari para cezası almasına rağmen bir çözüm üretmiyorsa en yakın C.Başsavcılığına gidip şikayetçi olun.
5-Dilekçe ekine Zabıtaya şikayet ettiğinize dair bilgi/belgeleri ekleyin.
6-Artık işlenen eylem kabahatten suça dönüşmüştür. Bu suçun adı da Türk Ceza Kanuna göre "Kişilerin hüzur ve sükünunu bozma" suçudur. Soruşturma gerekli görüldüğü taktirde C.Savcısınca yapılır, gerek görüldüğü taktirde kovuşturma aşamasına geçilir,
Sonuç : şüpheli yargılanır veya yargılanmaz. ceza alır veya almaz. :)
3 kişi bu mesajı beğendi.