-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Çalışmıyor
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Bugün internette telif hakları hakkında araştırma yaparken, bir çok kişinin saçma sapan sebeplerle telif hakkı mağduru olduğunu gördüm. Bunları okuyunca acaba kendi sitelerim içinde böyle bir dava açılır mı hissine kapıldım.
Ünlü bir kişinin fotoğrafını paylaşmak telif hakkı kapsamına girer mi? Girmeyeceğini düşünüyorum çünkü aksi durumda bütün haber siteleri telif yerdi herhalde. Fakat bugün o kadar çok, saçma telif hakları sebebiyle açılan davaları okudum ki şüpheye düştüm. Adam vesikalık fotoğrafı yayınladığı için telif yemiş mesela?
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Burak611"Ünlü bir kişinin fotoğrafını paylaşmak telif hakkı kapsamına girer mi? Girmeyeceğini düşünüyorum çünkü aksi durumda bütün haber siteleri telif yerdi herhalde. Fakat bugün o kadar çok, saçma telif hakları sebebiyle açılan davaları okudum ki şüpheye düştüm. Adam vesikalık fotoğrafı yayınladığı için telif yemiş mesela?"
Halka mal olmuş kişiler hakkında telif haklarında bir sorun yok. Ancak "Ticari" bir amaç gütmüyorsan. Ticari bir amaç için kullanıyorsan sıkıntılı bir iş. Mesela halk pazarlarında esnaf "hülya avşar da bizden aldı ablaaaa" diye bağırarak ürün satıyorsa suç işliyor aslında. Hülya apla bunu noter ile tespi-t ederse ve böyle bir ticaret yoksa ortada, pazarcı zararlı çıkar bu işten. Hülya AVşar ismi ticari patentli bir isimdir. Ticari bir kaygı oluşmayan ortamlarda rahatlıkla kullanabilirsin.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Çalışmıyor
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@enerjiveguc Evet hocam o konuda haklısınız anlattığınız durum telif hakkının ötesinde **************lığa da girer.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İnsanların aksine yalan iftira şahsına zarar gelmediği sürece kullanabilirsin. ama özgün olabildiğin kadar özgün ol..
BLOG : www.jdsezer.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Hocam ince bir çizgi var aslında, örneğin bir ticaret sitesinde üzerinde bir takımın logosu basılı kupa bardak satmak isterseniz bu telif hakkına girer ama siz bir takımın logosu olan bir fotoğraf kullanıp haber yaparsanız bu telife girmez.
1 kişi bu mesajı beğendi.