-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgi Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
G** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
merhaba,
litespeed modülü aktif olan hostumda litespeed eklentisi kullanıyorum.ama yinede websitem mobilde 34 masaüstünde 86 alyor.diyorum ki litespeed kaldırsam w3 total denesem fark olur mu sizce?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Her ikisi de benim favori eklentilerimden fakat Litespeed webserver desteği varsa başka bir eklenti düşünmeyin. Puan anlamında büyük bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Bazen tema kaynaklı olarak puanlar düşük görünebiliyor. Bu durumda puanları kenara bırakıp sitenin gerçek açılış hızını test etmenizi öneririm. Tarayıcınızdan ya da doğru lokasyonları seçerek Pingdom, Webpagetest gibi araçlarla sitenizin ne kadar sürede yüklendiğine bakın. Puanların hiçbir anlamı olmayabiliyor.
Dipnot: Webpagetest tam olarak Türkiye lokasyonuna göre açılış süresini gösterse bile sunucularının biraz yavaş olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden gerçek değerinden biraz daha yavaş gösterebilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Ayarları çok sağlam bir şekilde yaptıktan sonra siten kaymak gibi olur :) Böyle şeyleri başkalarının gösterdiği şekilde ayarlamaya çalışmayın. Çünkü sunucu ve tema gibi bir çok fonksiyon farklı.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
aslında en önemli şey Time To First Byte'dir. Genelde büyük sitelerin sayfa ve sorgu boyutları yüksek olmasına rağmen siteyi tıkladınmı açar ve sonra başka şeyleri yükler. Tabi bunlar çok sağlam sunucu ve ayarlamarın sonucudur. Bazı sitelere bakarsınız tıklayınca 3-4 saniye site bile hiç açılmaz ve kullanıcının çoğunluğu siteden çıkar. Ayrıca büyük hosting firmalarının Time To First Byte süreleri genelde düşüktür.