-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Merhaba ara sıra anasayfada denk geliyorum facebook gönderilerine ve haliyle girip bakıyorum. Birçok comics sanatçısından karikatür sanatçısından, veya reddit imgur gibi sitelerden içerikler görüyorum. Öncelikle şunu belirtmem gerek bir çizimi görüntüyü kendi tarzınızda çevirdiğinizde bu o görüntünün(cizimin) size ait olduğu anlamina gelmiyor. Yani eserdeki kullanıci adıni kırpmak bir yana üzerine birde wmaracı logosu koymanız hoş olmuyor. Açıkçası ben bu durumdan rahatsız oldum. Burasi yazılımcılarla tasarımcılarla dolu bir mekan. Kaynak göstermeme konusunda en çok sıkıntı çeken sektörlerden biri. Kaynak göstermenin önemini kavrayan bir kitle kısaca yani ben öyle olduğunu düşünüyorum en azından.
Bunun için görseli google da aratıp kaynak bulunmalı ve gönderi altında kaynak belirtilmeli. Eser(cizim) size ait olmadığından üzerine logo koymanızı da etik bulmuyorum.
Bu benim düşüncem tabii katılan katılmayan elbet olacaktır. Uzun zamandır aklımda olan bir konuydu bugün söylemek istedim.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Takip etmiyorum ama böyle bir konu varsa sizlere katılıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Konuya ek olarak onbinlerce(yer yer 100binlerce) like alan bir sanatçı platformuna sahibim. Her gönderiye açıklama dahil olmak üzere 2 kez sanatçıyı etiketlerim hem direkt etiket linki olarak hem de profil ismi olarak. Bu size hiçbir sey kaybettirmez. Ben böyle böyle yüzbinlere ulaştım. Hergün sanatçılar tarafından onlarca teşekkür mesajı geliyor. Tanınmamis bircok sanatçıya tanınma imkanı sundum. Kısaca kaynak belirtmeseydim bunların hiçbiri olmayacaktı.
Attığınız her gönderinin kaynaklarını biliyorum. Ezbere biliyorum hemde. Ben bunların içinde geziyorum. Belki normal bir kullanıcı bunu fark etmiyor olabilir fakat beni çok rahatsız ediyor bu durum. Gönderileri sizin yaptığınızı sananlar dahi vardır. Bu hoş bir durum değil. Muhtemelen yabancı bir sayfa olsanız topa tutulmuştunuz onlar daha hassas bu konuda.
Umarım bu eleştirim yönetimce dikkate alınır ve kaynak belirtilmeye başlanır.
bd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
2
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Şu an sosyal medya tarafında 3 arkadaş çalışıyor. Kendi ürettikleri içerikler olduğu gibi pinterest vb kaynaklardan da içerik alıp, bize özel Türkçeştirip düzenliyorlar ve yayınlıyorlar.
Bu tarz resimler ise genellikle anonim oluyor arkadaşlar. Yani üreticisi belli değil.
Yine aynı şekilde wmaracı sosyal medya hesaplarından da bir çok sayfa içerik alıp yayınlıyor. 9gag, webtekno vb tüm sayfalarda bize ait içeriklere rastlayabilirsiniz. Hatta bazılarında boğa'yı gizlediğimiz için görmeyip o şekilde paylaşıyorlar.
Ekipteki arkadaşlara üreticisi belli içeriklerde üreticiye saygı açısından, eğer varsa imzayı veya logoyu silmemeleri konusunda uyarıda bulunuyorum.
Ayrıca size ve hassasiyetnize de ayrıca teşekkür ederim.