lostyazilim
tr.link

Adsense'den kar elde etmek için hangi sosyal medyaya reklam çıkmak gerekir ?

4 Mesajlar 668 Okunma
acebozum
tr.link

pandoraxx pandoraxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Arkeolog, Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 330
  • Beğeniler 35 / 67
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Soru basit. İngilizce içerikli ve ortalama bir tbmdeki site (1.7 tl diyelim) için sosyal medyaya reklam çıkarak gelen ziyaretçilerden daha fazla kar elde etmek mümkün müdür ?

Yani mesela ben instagrama günde 20 tl harcasam, oradan siteye gelen hit benim 35 tl kazanmamı sağlayabilir mi ? Bu yöntemi kullanan var mı ? Aynı şey adwords içinde geçerli ancak ingilizce sitelerde adwords reklamları da ingilizce olacağı için kelimeler aşırı yüksek tbm. O şekilde karşılayabileceğinü düşünmüyorum.

Güzel bir konu olması dileğiyle...

elektronikssl
webimgo

AdoraDesign AdoraDesign Profesyonel Kullanıcı
  • Üyelik 06.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sosyal Medya Ajansı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 869
  • Beğeniler 223 / 230
  • Ticaret 18, (%100)
Hocam kitleye ulaşma tıklama şansına gösterim dışı vs gün içindeki değişkenlikler hepsi çok önemli faktörler yani ancak bu dediğiniz marketing olduğundan çekme stratejinizi iyi yapmanız gerekiyor.

Blogfinans.com Türkiye'nin ilk Yapay Zeka Finans Bloğu

mts mts WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Uykucu
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 54 / 125
  • Ticaret 22, (%100)
Bir yerde okuduğum bir yazıda, google üzerinden veya direkt giriş trafiğinden çok daha fazla sosyal medya trafiği olan siteler için inceleme yapıldığı yönündeydi. Anlam veremeyip sormuştum bana cevap olarak, örneğin google'dan günlük 100 tekil trafik alan bir siteye sadece facebook'tan 20k trafik gelirse incelemeye girer gibi bir açıklama yapıldı.

Resmi kaynaklarda bu durum için belirtilmiş bir açıklama yok, haber sitelerinin de sosyal medyadan oldukça yüksek trafik aldıkları kesin, bu konuyu bir araştırmanızı öneririm ileride sorunlar yaşamamak adına.

selcuksofta selcuksofta Bronz Üye
  • Üyelik 15.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 1274
  • Beğeniler 445 / 444
  • Ticaret 61, (%100)
sosyal medya ziyaretçisi reklamınıza tıklamazsa kazanamazınız. özellikle instagram sadece hikayede link olduğu için küçük bir ihtimal ama normal linksiz paylaşımda siteye ziyaretçi gelmez. pinterest fena değil ama hiçbir sosyal medyanın garantisi yok ki.

ben mesela twitter 150 tane hesabım var... arkadaşlarımda fenomen benim 7-8 hesabım 50 K - 100 K organik takipçi ama günlük bir sitemin ziyaretçi sayısı anca anca 700-800 sosyal medyada genelde rt le beğen paylaş geç.... sistem bu...

ama sosyal medyadan backlink mutlaka ve mutlaka kazanın o ayrı.. alexa durumu da/pa etkisi olacaktır.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al