-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
İyi günler yazdığım sisteme bir ek özellik daha eklemek istiyorum örnek verecek olursak
Üye ürün satın almaya çalıştı ancak başarısız oldu yada işlem limit sorunu yaşadı hata verdi bunları veritabanında toplamak istiyorum. Ayar sınıfında raportut adlı bir fonksiyon oluşturup, bu fonksiyonu başarılı yada hatalı işlem alanına eklemeyi düşünüyorum
if(isset($upd->errorInfo()[2]))
{
self::raportut($veri,1);
}
else{
self::raportut($veri);
}
farklı bir öneri olur diye konu açtım önerilere açığım şimdiden teşekkür ederim
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Satın alma islemleri yapılirken izlenen yollar tahminen üye olmak, adres girmek, satın alınacak ürünü seçmek, ödeme yapmaktan ibaretse eğer bu adımların her aşamasında rapor tabloma 1 yazdırırdım.
Örnek tablomuz rapor olsun
id, uye_id, adres_girdisi, urun_secme, odeme_basarisi
Gibi adımlar gerceklestiğinde bu tabloya işlerdim.
id kolonu haric tüm kolonların varsayılan değerini null yapıp, başarılı islem sonucunda 1 yazdırırım gerisi kolay zaten bu tablodan listeletecegimiz veri analizine göre hangi üye neleri gerçekleştirmiş, nerede tıkanmış rapor alınabilirdi.
Aklıma bu geldi, daha iyi bir çözümde olabilir. Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Backend Developer
-
-
Ad Soyad
İ** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Veritabaninda tutacaginiz status bolumu tüm sorunu çözecektir. Satinalma islemlerini kaydettiğiniz tablonuza payment_status seklinde bir alan acip oradan sorguladiginizda istediğinizi vereceğini düşünüyorum. Az kod çok is :)
1 kişi bu mesajı beğendi.