lostyazilim

Ne yapabilirim...

23 Mesajlar 2.497 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

otuzgun otuzgun Otuzgun Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 199 / 121
  • Ticaret 10, (%100)
bolca araştırmama ve uygulama yapmama rağmen sorun yaşıyorum. Nedeni de tam içerikli öğreten bir kaynak bulamıyorum.

wmaraci
reklam

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Aslında basit düşünmeniz gerekir. Blog için kullanacağınız bir Seo eklentisi bumların hepsini yapacaktır. En iyi kategorilerde Yoast ve All in One var. Hangisini kolay kullanabileceğinize bakın demolarda birinde karar kılın ve kullanın.

• Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 199 / 121
  • Ticaret 10, (%100)
All in One kullanıyorum aslında, ama bir yerde hata yapıyor olmalıyım ki hiçbir konuda google aramalarından yeterince ziyaret alamıyorum.

Lions Lions WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam daha önce defalarca bu vb. bloglar açtım ve hiçbir zaman beklediğim sonuçları alamadım çünkü bunun temel sebebi yanlış konu seçimim ve yanlış optimizasyonlarımdı. Şöyle açıklayayım:

Öncelikle açacağınız blog ve anahtar kelimelerinizin aranma hacimleri çok önemli. Google Anahtar Kelime planlayıcı veya kwfinder gibi araçlarla anahtar kelimelerinizin aylık aranmalarına bakın. Örneğin "motor bloğu çatlağı"na bakalım. Kwfinder'a göre "motor bloğu çatlağı" anahtar kelimesinin aylık aranması 90. Bir de "fiat yetkili servisi" ne bakalım, onun da aranması "2.900". Diğer anahtar kelimelerinizi de katarsak ("fiat" hariç) aylık ortalama 25-30k aranma hacmi var. Sadece "fiat" kelimesi ise 202.000 bu yüzden onu liste dışı tuttum nitekim sağlam SEO gerektiriyor.

Diyelim ki tüm kelimelerinizde ilk sıraya yerleştiniz bunun size aylık ortalama organik getirisi 25-30k olacak ve Adsense düşünüyorsanız aylık ortalama 65-70 TL civarı getirisi olacak. Muhteşem bir seo yapıp, microbloglar kurup, backlinkler veya özgün makaleler satın alıp fiat kelimesinde ilk sıraya gelseniz bile size Adsense bazında aylık ortalama 250-300 TL gibi bir miktar kazandıracak. Peki vaktinizi buna ayırmaya değer mi?

Anahtar kelimelerin yanında bir de SEO açısından bakalım. Makaleleriniz oldukça kısa. Etkili bir makale minimum (tecrübelerime dayanarak söylüyorum) 500 kelime olmalıdır. Google verilerine göre uzun, doyurucu ve ziyaretçiyi içeride tutan makaleler daha pozitif sıralama alıyor. Profesyonel ve ziyaretçisi olan bloglara bakarsanız minimum 1000+ kelimelik içerikler olduğunu göreceksiniz.

Sizin şuan ilerlediğiniz yöntem ve mantıkla daha önce bir blogumda ilerledim ve neler olduğunu sizinle paylaşayım:

-Büyük bir heyecan ile siteyi açtım, ssl aldım, sosyal medya hesapları açtım, tasarımlar yaptım.
-Özgün 500 kelimelik onlarca makale yazdım, her yerde paylaştım.
-SEO optimizasyonlarını yaptım ve pek çok anahtar kelimemde ilk sayfaya geldim.

Sonuç: Anahtar kelimelerimin toplam aranması bana günde 25-30 kişi anca getirdi. Rekabeti çok çok yüksek anahtar kelimelerimde ilk sıraya hiçbir zaman gelemedim çünkü önümdeki sitelerin otoritesi ve bu alana yaptıkları maddi yatırımları daha fazlaydı. Finalde domain süresi doldu ve ben de yenilemedim öylece kapanıp gitti. Ve bu anlattığım deneyim başıma birkaç defa geldi.

Size naçizane tavsiyem, anahtar kelime aranması yüksek, herkese hitap eden/kitlesi geniş bir alanda, özgün, daha uzun ve SEO optimizasyonları yapılmış bir proje yapmanız. Eğer bu tarz niche site açmak istiyorsanız da İngilizce açmanız.
otuzgun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Sitenize Google Analytics kodu eklediniz mi? Google Search Console a kayıt yaptınız mı? Bloglar için düzenlenmiş olan Robots.txt dosyasını ve sitemap.xml oluşturdunuz mu?
Bunlar yoksa Google Botların sitenizi indexlemesi epey zaman alır.

• Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 199 / 121
  • Ticaret 10, (%100)
Bunların hepsini yaptım, bilgilendirme için teşekkür ederim.

• Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 199 / 121
  • Ticaret 10, (%100)
Bu detaylı değerlendirme için çok teşekkür ederim. Anlattıklarınız öğretici ve çok değerli. Bu aşamada sizi anladım, müsade ederseniz bir sorum daha olacak. Site içeriği otomobille ilgili bütün kavramları içerirse; yani arıza, tamir, parça nedir? gibi otomobil genel içerikleri olursa da bahsettiğiniz gibi gereksiz bir girişim mi olur?

Lions adlı üyeden alıntı

Hocam daha önce defalarca bu vb. bloglar açtım ve hiçbir zaman beklediğim sonuçları alamadım çünkü bunun temel sebebi yanlış konu seçimim ve yanlış optimizasyonlarımdı. Şöyle açıklayayım:

Öncelikle açacağınız blog ve anahtar kelimelerinizin aranma hacimleri çok önemli. Google Anahtar Kelime planlayıcı veya kwfinder gibi araçlarla anahtar kelimelerinizin aylık aranmalarına bakın. Örneğin "motor bloğu çatlağı"na bakalım. Kwfinder'a göre "motor bloğu çatlağı" anahtar kelimesinin aylık aranması 90. Bir de "fiat yetkili servisi" ne bakalım, onun da aranması "2.900". Diğer anahtar kelimelerinizi de katarsak ("fiat" hariç) aylık ortalama 25-30k aranma hacmi var. Sadece "fiat" kelimesi ise 202.000 bu yüzden onu liste dışı tuttum nitekim sağlam SEO gerektiriyor.

Diyelim ki tüm kelimelerinizde ilk sıraya yerleştiniz bunun size aylık ortalama organik getirisi 25-30k olacak ve Adsense düşünüyorsanız aylık ortalama 65-70 TL civarı getirisi olacak. Muhteşem bir seo yapıp, microbloglar kurup, backlinkler veya özgün makaleler satın alıp fiat kelimesinde ilk sıraya gelseniz bile size Adsense bazında aylık ortalama 250-300 TL gibi bir miktar kazandıracak. Peki vaktinizi buna ayırmaya değer mi?

Anahtar kelimelerin yanında bir de SEO açısından bakalım. Makaleleriniz oldukça kısa. Etkili bir makale minimum (tecrübelerime dayanarak söylüyorum) 500 kelime olmalıdır. Google verilerine göre uzun, doyurucu ve ziyaretçiyi içeride tutan makaleler daha pozitif sıralama alıyor. Profesyonel ve ziyaretçisi olan bloglara bakarsanız minimum 1000+ kelimelik içerikler olduğunu göreceksiniz.

Sizin şuan ilerlediğiniz yöntem ve mantıkla daha önce bir blogumda ilerledim ve neler olduğunu sizinle paylaşayım:

-Büyük bir heyecan ile siteyi açtım, ssl aldım, sosyal medya hesapları açtım, tasarımlar yaptım.
-Özgün 500 kelimelik onlarca makale yazdım, her yerde paylaştım.
-SEO optimizasyonlarını yaptım ve pek çok anahtar kelimemde ilk sayfaya geldim.

Sonuç: Anahtar kelimelerimin toplam aranması bana günde 25-30 kişi anca getirdi. Rekabeti çok çok yüksek anahtar kelimelerimde ilk sıraya hiçbir zaman gelemedim çünkü önümdeki sitelerin otoritesi ve bu alana yaptıkları maddi yatırımları daha fazlaydı. Finalde domain süresi doldu ve ben de yenilemedim öylece kapanıp gitti. Ve bu anlattığım deneyim başıma birkaç defa geldi.

Size naçizane tavsiyem, anahtar kelime aranması yüksek, herkese hitap eden/kitlesi geniş bir alanda, özgün, daha uzun ve SEO optimizasyonları yapılmış bir proje yapmanız. Eğer bu tarz niche site açmak istiyorsanız da İngilizce açmanız.

• Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
otuzgun Elbette, araçla ilgili tüm aşamaları, arabalar hakkında merak edilenleri, araç kıyaslamaları, kaza öncesi sonrası araç fotoğrafları, arabaların yarış fotoğraf ve varsa telifsiz videoları gibi herkese hitap edecek ve ilgisini çekecek içerikler yüksek hit akışı sağlar. Tabi özgün, kaliteli ve SEO Optimizasyonları yapılmış ise.
otuzgun

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 199 / 121
  • Ticaret 10, (%100)
Çok değerli katkınız oldu, teşekkür ederim. Seo öğrenme konusunda bana güzel bir kaynak önerebilir misiniz?

• Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
Google Dijital Atölye ile başlayabilirsiniz. Ardından Youtube'dan veya forumumuzda da yer alan WPMAVI arkadaşın sitesinden (wpmavi.com) seonun mantığını ve uygulanışını öğrenebilirsiniz.
otuzgun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al