Üretmek için sermaye lazım,teşvik lazım,ekipman lazım
Ekipmanlar yurt dışından geldiği için dolar-euro endeksli çalışılıyor ee haliyle bir şey üretmek hatta prototip yapmak bile zorlaşıyor
Sermaye biriktirmek ise bu devirde gerçekten çok zor her şeye zam geldi temel ihtiyaçlar çok büyük bir gider kalemi oldu.
Ha teşvik konusu da bir garip çiftçiye tohum teşviki var ama devletin belirlediği tohumdan almak zorunda ee bunda ne var diyebilirsin bu tohumlarda israil tohumu tek kullanımlık tohum yapay tohumlardan ki bunuda 2000 lerde ki buğday boyu ve şimdi ki buğday boyu hakkında bilgi alarak öğrenebilirsin.
Parayı değerlendirmek için üretim yapmak nitelikli üretim yapmak gerekli,gereksiz harcamalar kısıtlanmalı,tasarruf edilmeli.
Yani en basitinden saray kapatılır,koruma ordusu azaltılır,mercedes bmw değilde binilen araçların niteliği düşürülür,kanal istanbul ve benzeri park,bahçe işleri durdurulursa ve artık suriyeli göçmenler ülkelerine gönderilebilirse bile ekonomide bir iyileşme canlanma olabilir emin olabilirsin.
Haa elbette bunun binlerce yolu var belki daha da iyi analiz etmek lazım ama en basitinden benim düşüncem böyle.
Malum parti veya başka bir partinin yanlışı söz konusu olduğunda savunmaya geçmek doğru değil yanlış yapılıyorsa yanlışa yanlış demek lazım. Bu a partisi b partisi içinde geçerli ama iktidarda olmayan partilerin yaptığı hatalar ülke ekonomisine veya bizlere çok minik bir zarar verebilir belki ama iktidarda olan bir partinin aldığı hatalı bir karar milyonları etkileyebilir ekonomiyi yerle bir edebilir. Hatta partide demeyelim tek bir kişi diyelim :) Çünkü 82 milyon kişiyi yönetme yetkisi tek bir kişide . Ama bizim halkımızda bir garip market ürünleri %40-50 oranında zamlandı bir kişi çıt çıkarmadı ama poşet 25 kuruş olunca ortalık karıştı. Cari açığı poşetle bile kapatmaya çalışan bir yönetim var bundan daha garibi ne olabilir ki :) ha ben bütün bunları söyledim ama vatandaşa şöyle bi baktığınızda en doğru kişi şu an yönetimde çünkü tam anlamıyla halkı yansıtıyor bence hatta bak geçen youtube'da bir kanala denk geldim gerçekten çok ilginç çok düşündürücü içerikleri var şahsen benim geleceğe dair umutlarımı körelten videoları var.
https://www.youtube.com/watch?v=7ulsu5Bs-Skhttps://www.youtube.com/watch?v=qfdC9pg9RHE