-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
İ** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba, bu gün arkadaşlar rica etti araba kiraladık. Bizim şehir içinde pek polis olmaz arkadaşlar kız arkadaşlarıyla gezicekmiş. Arabayı ben kiraladım, kefil olarak arkadaş imza attı. Ancak kafama takılan bazı durumlar var. Ehliyetim 1 yıllık rent a carcı bize kaza olduğunda ehliyet 1 yıllık olduğu için kasko masrafları karşılamaz dedi.
- Sürücü ve kefil arkadaşım. Ben arabada hiç olmayacağım. Herhangi bir kaza durumda bana herhangi bir ceza gelir mi? Ya da masraflar direk bana mı gelir? Ben ödemezsem o mu ödemek zorundadır?
- Ben parayı ödemezsem masrafları kefil olan arkadaşım mı ödemek zorundadır. Whatsapp konuşmalarından falan kaza durumunda masrafları onun ödeyeceğine dair konuşmalarımız var.
- Arkadaşın ehliyeti yok. Oldu da polise yakalanırsa bana trafikten bir ceza gelir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Maliyeci
-
-
Ad Soyad
L** H**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Yakalanırsa polise direk 3000 tl üzeri bir ceza yersin. Arkadaşında bir okadar yer. Çok sıkıntılı bir durum. Uapmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Başıma gelen bir durum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Epin ve Ecüzdan hizmetleri
-
-
Ad Soyad
S** C**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
Hocam sen naaptın.Allah gostermeye ölümlü kazaya karısır hayatın kararır.Hem maddi hem manevi.Git arabayı al biran önce yada sen kullan soforluk yap.Bidaha da boyle işlere sakın bulasma.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İt
-
-
Ad Soyad
T** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
:) hocam naptıniz siz.
İnşallah kötü bir durum ile karşılaşmazsıniz.
Kaza olursa zaten kredi kartınızdan belirli bir kısmını alır.
Aracın yattıgi günlerde araç kiradaymiş gibi sayılır. 10 gün yatsa 10 gün kiralamiş olursunuz.
Sans eseri bir polis cevirse. Suan ne kadar bilmiyorum ama ehliyetsiz arac kullanmaktan arkadasiniza 1750 tl civari ceza yazar. Ruhsat sahibinede bi o kadar yazar. Firma bunu size ödetir.
Araç bağlanır bununda ödemeleri sizden talep edilir.
Arkadasiniz kirmizi isikta gecse ceza size gelir.
Benzini az koysa depoyu fullemese ödemeyi sizden alirlar.
Çizik olsa ve siz arac kiralarken mini hasar sigortalarindan birisini yaptirmadiysaniz yine sizden ödeme talep ederler.
Park halinde arac cekilse cezayi siz ödersiniz.
Arkadasiniz 2-3 saat civarinda g3c teslim etse bir gün daha kiralamis gosterirler yine siz ödersiniz.
Adama vursa kaza yapsa mahkemede oldukca fazla zaman gecirir, yarali kisinin ailesinin psikolojik baskilarini kaldiramazsiniz.
Adama carpsa adam ölse sizden oldukca yüklı miktara tazminat alirlar.
Araci siz teslim edin yoksa bütün bu durumlar gün yüzüne cikar ve sizden yine ücret, ceza ve para talep ederler.
Demem o ki,
Kimseye araç kiralayarak vermeyin. İnsallah bir sorun cikmayacak ama rent a car firmalari bu konuda oldukca kati kuralcidir. Sonucta 100-200 tl gibi rakamlarla 70-80 bin tllik a4ac veriyorlar altiniza.
Şimdiden geçmiş olsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Rent a car hizmetlerinde daima ek sürücü ibaresi yer almaktadır. Ek sürücü işlenmedi ise olası kaza vs durumlarında yaptırımlar ağır olmaktadır maalesef.
Maddi zararları kiralayan kişi ödemez ise kefil öder. Ancak kaza durumlarında maalesef kiralayan kişi tamamen mesuldur.
Araç kiralama basit bir durum değildir.
Zamanında şirketim için onlarca araç kiralayan biri olarak çok sıkıntılar yaşamış biri olarak söylüyorum; daima diken üzerinde olursunuz.
Mutlaka marka olarak bilinen kurumsal firmalardan araç kiralayın. Daha fazla kira ödersiniz belki ama en azından kasko sigorta vs her şey tamdır. Saçma sapan ekstra paralar ödemezsiniz.
Umarım problemsiz atlatırsınız.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
İ** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben bana gelen borçları ödemezsem bu borçları kefil ödemek zorunda değil midir? Bakıyorum bazı postlarda kefil olarak imza attım borçlar bana geldi tarzı yazılar var. Şuan zaten öğrenciyim. Herhangi bişey olsa ödemeye durumum da yok. Ödemeye durumum olmadığı için kefile kalır diye düşünüyorum. (Diğer arkadaş çalışıyor.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Son yorumunuzdan sonra daha size diyecek bir şey yok.
''Gereksiz duyar kasma'' cümlenizden sonra sizin gibi düşünen insanlar yüzünden yollar manyaklarla dolu zaten.
Şimdi oldu mu?
Arkadaşın ehliyeti yok diyorsunuz. Daha ne olsun? O zaman her iyi araba kullanan ehliyet almasın oh ne güzel dünya.
2 kişi bu mesajı beğendi.