Son yaptığım bir kaç sitede test etmeye başlamıştım. Özgün olarak günlük 5 içerik girişi yaptığım sitem ile 6 - 7 ay gibi bir sürede 10k+ tekil hit elde ederken 2.5 aylık ve 250 adet özgün 850 adet bot ile çekilen içerik ile 10k+ tekil hit elde etmeyi başardım.
Merak edenler için söyleyeyim, Sektör film/dizi izleme sektörü.
Artık google bir sitenin genelinde anahtar kelime oranını, sitenin anahtar kelimelerini, Seçilmiş başlığı 2, 3 defa geçirip geçirmediğini veya backlink ile destekleyip desteklemediğine bakmıyor.
Artık bir içerikte ne kadar aktiflik varsa google o içeriği öne sürüyor. Bu yüzden forum siteleri yükselişe geçmeye başladı.(En azından benim bildiğim 7 forum sitesi konularının sıralamalarında yükselişte)
Bunu bilip en iyi kullanan kişiler ise hani şu paylaşım yaparken yoruma mail adresinizi yazın gönderelim diyen siteler. (w4rez siteler ya da hiç bir yerde olmayan bir şeyi sahte olarak paylaşan siteler)
Ya da hani şu hiç bir yerde olmayan yerli filmi izlemek istediğinizde yorum atın sunucu yoğunluğuna göre 5 dakika da açılacak diyen siteler kullanmaktadır.
Bu dediğim sitelere dikkat ettiyseniz genelde 200+ yorum kastıkları içerikler google sıralamalarında hep ilk sayfa ilk sıradalar ve oturum süresi ya da hemen çıkma oranı tavan yapsa dahi sıradan düşmüyorlar.
İlk söylediğim dosya paylaşım veya farklı paylaşım siteleri ile max 5k hit elde ediliyorken sadece yerli fake film (gif) ve vizyondaki filmler ile günlük 150k+ tekil hit elde etmek mümkün hale geldi.
Bu anlattığım algoritmanın adı Hummingbird, daha öncelerinde de bu algoritma aktif olarak rol oynamaktaydı fakat son 2 sene içerisinde bunun etkisi %75 arttı.
Sizce bu durumların geleceği nedir? Düşüncelerinizi beklemekteyim.