-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilimci
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
merhaba
google adwords yeni kullanıcısıyım. Bireysel olarak site reklamı veriyorum. Google adsense ile ilgili daha önce KDv muhabbetlerini gördüğümden dolayı Google adwords ödeme yöntemlerinde Google'ın düştüğü dipnotu paylaşmak istedim. Bunun beyanını yapmak zorunlu mu acaba? ödeme yaparken de kdv yi benim mi ödemem gerekiyor. Biraz ilginç geldi bana. Bakkaldan ekmek alıp sonra vergi dairesine gidip ben ekmek aldım alın size kdv si dermiş gibi bişey bence.
Bu hizmet yalnızca ticari amaçlarla kullanılabilir. KDV'nin hesaplanması ve beyan edilmesi sizin sorumluluğunuzdadır.
İmza!!! Get Closer!
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İnternet ve Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Kafam karıştı bu tam olarak nerede yazıyor adwords mu adsense mi? ve tam olarak nerede?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
KDV tüketim vergisidir ve tüketimin gerçekleştiği yerde ödenir. 2 NL. KDV beyannamesi ile matrah üzerinden genel oranda hesaplama yapılıp beyan edilmesi gerekir. 2019 da çıkan stopaj zorunluluğu ile karistirilmamalidir. 2 NL.KDV ödemek için vergi mükellefi olmaya gerek yoktur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İnternet ve Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Anladığım kadarıyla google adwords diyor ki:
Kardeşim reklam maliyetini fatura ile gider gösterebilirsiniz ama bunun kdv si bizi bağlamaz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet nihai tüketici olarak kdv2 sorumluluğunuz var ama tespiti nasıl yapılır ? yapılır mı ? KDV ödemeden ticari defterlere kaydedenlere işlem yapılmıştı daha önce. Şahıslarda bu işin tespiti ve cezai yaptırımı biraz zor ama ihtimal dahilinde..
Bu KDV durumunu şöyle düşünebilirsiniz. Yurtdışında fiziki bir ürün de getirseniz gümrük kapısında KDV ödeniyor.. Aynı durum...
1 kişi bu mesajı beğendi.