uzman kirala vb sistemden farklı ne olabilir?
Uzmankirala kategori eklenmiş olsa sizin fikir ile aynı
Uzmankirala kategori eklenmiş olsa sizin fikir ile aynı
Sadece Grafik Tasarım ve Yazılım üzerine oluşmuş bir platform düşün.
WM Aracı sadece wordpress üzerine olsa 1.numaralı wordpress forumu olurdu mesela.Arayan kişi wordpress kullanıcısı alıcısı olurdu.
Hitap edilen kitle sabit belli olacak ve onların istekleri üzerine sistem sürekli üstüne ekleyip gelişecek.
Neden olmasın? fikir güzel. Sistem ve altyapı olarak ta yapanı, kullananı zorlayacağını zannetmiyorum ama yönetim kısmında (site yönetimi değil, alıcı ve satıcı yönetimi) çok zorlanacağınıza eminim.
Uzun yıllardır envatomarket kullanıcısıyım birçok tema, script, video vb. şeyler satın aldım. Özellikle Türk yazılımcılara ve tasarımcılara öncelik tanırım çünkü biri maddi bir değer kazanacaksa onun benimle aynı dilde konuşmasını ve aynı ülkede yaşıyor olmasını tercih ederim.
Ama bizim en büyük sorunumuz istikrarsızlık, başlıyoruz devamını getiremiyoruz. Ürününü alıpta sorun yaşamadığım Türk kullanıcı maalesef olmadı. Çoğunun satışı 2 haneli rakamları geçemedi 5-6 ay içinde de ürünlerini kaldırdılar. En büyük sorunları destek konusunda ve sattıkları şeyi geliştirememelerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
İranlı, endonezyalı, malezyalı, ingiliz, polanyalı v.b. bu satıcılarla sorun yaşamıyorum ya da yaşadığım sorunları kolayca aşabiliyorum ama maalesef benim tecrübelerim de bizden olanlarla ilgili hep sorun yaşadım tabi herkesi aynı kefeye koyup genelleme yapmak yanlış ama bunlar benim edindiğim can sıkıcı tecrübeler.
- Böyle bir proje için hem alıcıyı hemde satıcıyı koruyacak sağlam hukuki temeli olan sözleşmeler yapılmalı ki kimse sonradan mağdur olmasın.
- Lisanslama ve satış sonrası teknik destek için gereken özeni verecek çalışmalar yapılmalı.
- İlk hedef ülkemizdeki insanlar olabilir ama katma değeri olan bir hizmeti aynı profesyonellikte yabancıya satmak gibi bir amacınız da olmalı.
Uzun yıllardır envatomarket kullanıcısıyım birçok tema, script, video vb. şeyler satın aldım. Özellikle Türk yazılımcılara ve tasarımcılara öncelik tanırım çünkü biri maddi bir değer kazanacaksa onun benimle aynı dilde konuşmasını ve aynı ülkede yaşıyor olmasını tercih ederim.
Ama bizim en büyük sorunumuz istikrarsızlık, başlıyoruz devamını getiremiyoruz. Ürününü alıpta sorun yaşamadığım Türk kullanıcı maalesef olmadı. Çoğunun satışı 2 haneli rakamları geçemedi 5-6 ay içinde de ürünlerini kaldırdılar. En büyük sorunları destek konusunda ve sattıkları şeyi geliştirememelerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
İranlı, endonezyalı, malezyalı, ingiliz, polanyalı v.b. bu satıcılarla sorun yaşamıyorum ya da yaşadığım sorunları kolayca aşabiliyorum ama maalesef benim tecrübelerim de bizden olanlarla ilgili hep sorun yaşadım tabi herkesi aynı kefeye koyup genelleme yapmak yanlış ama bunlar benim edindiğim can sıkıcı tecrübeler.
- Böyle bir proje için hem alıcıyı hemde satıcıyı koruyacak sağlam hukuki temeli olan sözleşmeler yapılmalı ki kimse sonradan mağdur olmasın.
- Lisanslama ve satış sonrası teknik destek için gereken özeni verecek çalışmalar yapılmalı.
- İlk hedef ülkemizdeki insanlar olabilir ama katma değeri olan bir hizmeti aynı profesyonellikte yabancıya satmak gibi bir amacınız da olmalı.
Haklısınız.Sözleşmelerle önlemimizi alacağız.Çoğu işin desteğini ekibim ve ben vereceğim. Yani mesela grafiker o an müsait olmayabilir müşteriye cevap vermeyebilir.O yüzden yönlendirmeleri ve aracılığı güvenilir ve hızlı olması amacıyla biz yapacağız. Teklif mi verecek önce talep ettiği kişi online sa onunla bağlantı sağlayacağız eğer online değilse Aktif iş alanlar ile alternatif sunup onlar ile bağlantı kuracağız. Hızlı iletişim ve Anlaşılırlık söz konusu olacak. Yok cevap vermesini bekleyeyim devri bitecek.
Hocam bu platform hayata geçerse ilk takipçilerinden biri ben olurum hem alış hem satış için.
Adımları attım. Bir arkadaşla birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Wmaracına sunacağımız indirimden yararlanan ilk sen olursun umarım :confused:
--Yorumlarınız için teşekkür ederim.Hepinizin yorumları ayrı ayrı değerlidir.İsim önerilerine açığım.Fikir önerilerine de açığım tabi ki.