-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Merhaba arkadaşlar samsung smart tv var, dahili wifi adaptörü yok harici wifi kullanılabiliyor ama sadece samsung wifi adaptörü almam lazımmış çünkü anakartında sadece samsung yüklüymüş. Kendi wifi adaptörünü 200 ₺ ye satıyor ben çok daha ucuz bir fiyata aldım başka bir markayı.
O kadar para vermek mantıksız diye düşünüyorum o yüzden almak istemiyorum.
Elimdeki wifi adaptörünü tv de nasıl kullanırım ?
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam bildiğim kadarı ile samsung tv ler sadece rt2870 çipine sahip adaptörler ile çalışıyor. Aldığınız adaptörü ve tv modelinize göre adaptörü internetten araştırın. Çünkü çok sınırlı bir konu, bir modele olan diğerine olmuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
@cihaneken Donanım Haber formunda görmüştüm ama 2011 yılına ait bir yazıydı.
SAMSUNG TV'LER İÇİN FARKLI ALTERNATİFLER:
BURADA SAMSUNG TV KULLANAN ARKADAŞLAR İÇİN SAMSUNG'UN KENDİ SATIŞA SUNDUĞU PAHALI USB KABLOSUZ ADAPTÖRÜNE ALTERNATİF BİR KAÇ MARKA VE MODEL SUNACAĞIM. UMARIM İŞİNİZE YARAR. KENDİ DENEYİP KULLANDIĞIMIN DIŞINDA TEKNİK OLARAK ÇALIŞTIĞINDAN BAHSEDİLEN MARKALARI DA EKLEYECEĞİM.
TÜRKİYE'DE SATIŞI OLAN MARKALARIN AŞAĞIDAKİ MODELLERİ RT2870 CHİPSET İLE SATILDIKLARI İÇİN "TEKNİK OLARAK" SAMSUNG TV'LER ÜZERİNDE ÇALIŞMASI GEREKİR.
FAKAT HER MODEL DİREK TAKILDIĞINDA ÇALIŞMAYABİLİR. ÇALIŞTIRMAK İÇİN BİR DİZİ HİLEYE BAŞVURMANIZ GEREKEBİLİR.
ASUSTek Computer, Inc. USB-N13 802.11n Network Adapter [Ralink RT2870]
Belkin Components F5D8053 N Wireless USB Adapter v1000/v4000 [Ralink RT2870]
Belkin Components F5D8053 N Wireless Adapter v3000 [Ralink RT2870]
Belkin Components F5D8053 N Wireless USB Adapter v3000 [Ralink RT2870]
D-Link System DWA-140 RangeBooster N Adapter(rev.B1) [Ralink RT2870]
D-Link System DWA-125 Wireless N 150 Adapter(rev.A1) [Ralink RT2870]
D-Link System AirPlus G DWL-G122 Wireless Adapter(rev.E) [Ralink RT2870]
D-Link System DWA-160 Xtreme N Dual Band USB Adapter(rev.B) [Ralink RT2870]
D-Link System DWA-125 Wireless N 150 Adapter(rev.A2) [Ralink RT2870]
Edimax Technology Co., Ltd EW-7711UTn nLite Wireless Adapter [Ralink RT2870]
Edimax Technology Co., Ltd EW-7717UN 802.11n Wireless Adapter [Ralink RT2870]
Edimax Technology Co., Ltd EW-7718UN 802.11n Wireless Adapter [Ralink RT2870]
Linksys WUSB600N v1 Dual-Band Wireless-N Network Adapter [Ralink RT2870]
Linksys WUSB54GC v3 802.11g Adapter [Ralink RT2870]
- SAMSUNG TVLER BİR TÜR LİNUX PROGRAM KULLANDIKLARI İÇİN HAFIZALARINDA KAYITLI KABLOSUZ ADAPTÖR SÜRÜCÜLERİ SINIRLIDIR. YANİ RT2870 SÜRÜCÜLERİ YÜKLÜ OLDUĞUNDAN SADECE BU KARTLAR İLE ÇALIŞABİLİR. FAKAT BU CHİPSETE SAHİP OLSA BİLE TVNİZ ADAPTÖRÜNÜZÜ TANIMAYABİLİR.
- BÖYLE BİR SONRADAN SÜRÜCÜ YÜKLEMEK KARIŞIK VE TEHLİKELİ BİR İŞLEM OLDUĞUNDAN PAHALI TVLERİ TEHLİKEYE ATMAK YERİNE UCUZ ADAPTÖRLER ÜZERİNDE OYNAMA YAPMANIZ İÇİN BİR YÖNTEM ANLATMAK İSTİYORUM:
SAMSUNG TVLERİN ADAPTÖRÜMÜZÜ SAMSUNG USB ADAPTÖRÜ OLARAK TANIMASI İÇİN ADAPTÖRÜMÜZÜN PID/VID PRODUCT VE VENDOR ID LERİNİ DEĞİŞTİRELİM:
BUNUN İÇİN ÖNCELİKLE LİNUX KURULU BİR BİLGİSAYARA VEYA KURULUM OLMADAN AÇILABİLEN BİR LİNUX SÜRÜMÜNÜN LİVECD VERSİYONUNA İHTİYACIMIZ VAR. GOOGLE ÜZERİNDE ARAYABİLİRSİNİZ.
LİNUX SİSTEMİMİZİ AÇTIKTAN SONRA USB ADAPTÖRÜMÜZÜ BİLGİSAYARIMIZA BAĞLIYORUZ.
!!! UYARI: ÖNLEM OLARAK KOMUT SATIRINDA lsusb KOMUTU İLE ÖNCE CİHAZINIZIN PID/VID KODLARINI BİR KAĞIDA YAZIN. İŞLEMİN BAŞARULU OLMAMASI DURUMUNDA CİHAZINIZI TEKRAR ESKİ HALİNE GETİRMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ.
CİHAZI BİLGİSAYARA BAĞLADIKTAN SONRA KOMUT SATIRINDA AŞAĞIDAKİ KOMUTLARI GİRİYORUZ VE HEPSİ BU. ARTIK SAMSUNG KABLOSUZ BİR ADAPTÖRÜMÜZ VAR.
# iwpriv ra0 e2p 208=04E8
# iwpriv ra0 e2p 20A=2018
NOT: MARKALAR BAZEN BİR SÜRE SONRA AYNI MODELİN FARKLI BİR VERSİYONUNU ÜRETEBİLİYORLAR. ÖRNEĞİN "Dlink DWA-140" MODELİNİN HW REV.1 MODELİ ÜZERİNDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMADAN SAMSUNG TVLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR FAKAT HW REV.2 MODELİ ÇALIŞMIYOR VE LİNUX ÜZERİNDE DAHİ PID/VID DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMIYOR. ADAPTÖRÜ SATIN ALMADAN ÖNCE MUTLAKA KUTUSUNUN ÜZERİNİ DİKKATLİCE OKUYUN.
BOL ŞANS
Acaba hala çalışır mı ?
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Temelde böyle bir şey yapılabilir fakat bilemiyorum malesef. Yazılımlar sürekli değişiyor, güncelleniyor. O donanım numaraları değişmiş olabilir. Dediğim gibi TV model ve yılına göre bir arama yapmayı deneyin. Elbet birileri hack yapmıştır. :D