önceden sık sık verirdim ( yani 2 3 ayda bir )
geçenlerde aferez bağışı yapmıştım . onun yanında normal kan bağışı devede kulak kalır .
ilk olarak bildiğiniz gibi, denemelik kan alırlar sizden . kan değerleriniz uygun mu diye . sonra doktor size sorar sıkıntı olmadığında kanınızda . herhangi bir ameliyat, hastalık geçirdiniz mi diye . onları da yanıtladıktan sonra damar yolu açılır ve 5 10 dakika bile sürmeden verirsiniz . ilk başta çok az bir acısı olur ama çok çok az ve zaten daha sonra acısını bile hissetmiyorsunuz ( iğnenin takılı kaldığı zamanı kastediyorum )
aferez bağışında ise yine baştaki prosedürler aynı olur ama bu sefer kan almak için başka bir odaya geçersiniz .( bu bağış herhangi bir kızılay tırında alınamaz ) ordaki cihazlar çok daha farklıdır . mantığı sizden kanı alıp içindeki aferezi ( sarı-turuncu rengindeki kan özü ) damıtıp kalan kanı size geri vermektir . bir süre alır, verir . kan verirken size d vitamini ve kalsiyum verilir . 45-60 dakika sürer . ağzınıza metal tadı gelir .diliniz ve ayaklarınız uyuşur . kısacası bunu yaşadıktan sonra diğeri sizin için sivrsinek ısırığı gibidir .