-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Sağlayıcı
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
ESC basinca gelen ekrandan BIOS SETUP'a tıkla hocam. Sonra System Configurations > Boot Options > Boot Order'a gelin. Burada F5 ve F6 tuşuyla yerini değiştirebilirsiniz. Listenin en başına getirin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknik Servis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle biosunuz güncelmi onu sorayim.
NTLDR eksik yani NTLDR is missing hatası çıktığında karşınıza yukarıdaki resimde olduğu gibi bir görüntü çıkar. Bunun anlamı şu: NTLDR Eksik Yeniden Başlat Ctrl+Alt+Del demek. Bunun olmasının sebeplerinden iki tanesini yukarıda yazmıştım; ek olarak bazı bilgiler daha vereyim:
Bilgisayar boot edilemeyen bir kaynaktan açılmaya çalışılıyor olabilir. Bu sorunu kontrol etmek için Bios’tan başlangıç durumu kontrol edilebilir.
boot.ini dosyasındaki ayarlar bozulmuş olabilir. Bios ayarlarına girip default ayarlara geçiş yapmayı deneyebilirsiniz.
Yeni bir harddisk sisteme eklenmiş olabilirsiniz, onu çıkartın. Hata devam ederse diğer çözümlere odaklanın.
Harddisk Sistem tarafından algılanmıyor olabilir. Bunun için Bios’u kontrol edin.
Boot sektör veya master boot kayıtları bozulmuş olabilir.
İDE kablonuz sorunlu olabilir. (Farklı bir kablonuz varsa onu deneyin.
İşletim sisteminiz zarar görmüş olabilir. (bunun çözümü sistemi onar veya format)
Açılış sektörü hasar görmüş olabilir.
Bu sorunla daha önce hic karsilasmadim ancak yukardaki ihtimalleri gozden gecirmenizde fayda vardir. Alintidir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
http://www.jetdomain.net
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Resimlerin hiç birini göremiyorum fakat anladığım kadarı ile bir kaç cümle ekleyeyim.
Bilgisayarınızın bios ayarlarında boot secure aktif ise varsayılan işletim sistemi haricinde hiç birşey boot edilmez. yani format usb yada diskler çalışmaz.
Belirttiğiniz hata sistemin boot edilmesini sağlayan dosyaların bozulması,silinmesi ve okunamaması durumunda gösterilen bir hata. Ayrıca bios ayarlarında ide, ahci ayarları değiştiyse buda ilgli dosyaların okunamamasına neden olur. Ayrıca bozulan hard disklerde bu hataya sebep olmaktadır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**