lostyazilim
tr.link

Çözüldü | Bilgisayar Açılmıyor NTLDR Hatası !

18 Mesajlar 3.187 Okunma
acebozum
tr.link

Mastermeido Mastermeido WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sağlayıcı
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 155 / 55
  • Ticaret 5, (%100)
ESC basinca gelen ekrandan BIOS SETUP'a tıkla hocam. Sonra System Configurations > Boot Options > Boot Order'a gelin. Burada F5 ve F6 tuşuyla yerini değiştirebilirsiniz. Listenin en başına getirin.

wmaraci
reklam

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Mastermeido sterk

Windows 8.1 iso da sorun olabilir diye windows 10 indirdim flasha attım arkadaşımdan laptop ödünç aldım onun laptopu da HP marka onda biosa gelip flash diski başa getirdiğimde direk windows 10 kurulumuna geçiyor yani format ekranına ama benim bilgisayarda geçmiyor..

ESC bastım sonra F9 tuşladım açılış önceliğinde arkadaşımın biligisayarında USB seçeneği var ona tıkladığımda direk formata geçiyor ama benim bilgisayarda geçmiyor..

CD ile deneyeceğim fakat bilgisayarımın CD yerine Harddisk takmıştım CD girişi yok..

Ne yapacağım bilmiyorum..

sterk sterk boş kalsın olunca yazarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Atama bekliyor
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 339 / 338
  • Ticaret 6, (%100)
theharunuysal sorunu buldum galiba şöyle yapın şimdi cd yerine taktığınız hddyi çıkarın. Yani cd-romu devre dışı bırakın hiçbir şey takılı olmasında onda, sonradan bilgisayarı öyle yeniden başlatın, isterseniz flash diskide takın direk formata geçecektir. Araştırdığımda bu sorun bazen cd rom yerine takılan hdd den olabiliyor.
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
sterk teşekkür ederim yardımlarınız için diğer bilgisayarımın harddiskini söktüm DVD yerindeki harddisk kısmına onu taktım zaten wimdows kuruluydu DVD yerindeki harddiskten windows başlattım normal SSD olan harddiski biçimlendirdim ve flash belleğe windows 8 kurdum bu sefer başarılı oldu.

wmaraci
wmaraci

mazafaka mazafaka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar Teknik Servis
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 308
  • Beğeniler 229 / 216
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle biosunuz güncelmi onu sorayim.

NTLDR eksik yani NTLDR is missing hatası çıktığında karşınıza yukarıdaki resimde olduğu gibi bir görüntü çıkar. Bunun anlamı şu: NTLDR Eksik Yeniden Başlat Ctrl+Alt+Del demek. Bunun olmasının sebeplerinden iki tanesini yukarıda yazmıştım; ek olarak bazı bilgiler daha vereyim:

Bilgisayar boot edilemeyen bir kaynaktan açılmaya çalışılıyor olabilir. Bu sorunu kontrol etmek için Bios’tan başlangıç durumu kontrol edilebilir.
boot.ini dosyasındaki ayarlar bozulmuş olabilir. Bios ayarlarına girip default ayarlara geçiş yapmayı deneyebilirsiniz.
Yeni bir harddisk sisteme eklenmiş olabilirsiniz, onu çıkartın. Hata devam ederse diğer çözümlere odaklanın.
Harddisk Sistem tarafından algılanmıyor olabilir. Bunun için Bios’u kontrol edin.
Boot sektör veya master boot kayıtları bozulmuş olabilir.
İDE kablonuz sorunlu olabilir. (Farklı bir kablonuz varsa onu deneyin.
İşletim sisteminiz zarar görmüş olabilir. (bunun çözümü sistemi onar veya format)
Açılış sektörü hasar görmüş olabilir.

Bu sorunla daha önce hic karsilasmadim ancak yukardaki ihtimalleri gozden gecirmenizde fayda vardir. Alintidir.
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

http://www.jetdomain.net

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Resimlerin hiç birini göremiyorum fakat anladığım kadarı ile bir kaç cümle ekleyeyim.

Bilgisayarınızın bios ayarlarında boot secure aktif ise varsayılan işletim sistemi haricinde hiç birşey boot edilmez. yani format usb yada diskler çalışmaz.

Belirttiğiniz hata sistemin boot edilmesini sağlayan dosyaların bozulması,silinmesi ve okunamaması durumunda gösterilen bir hata. Ayrıca bios ayarlarında ide, ahci ayarları değiştiyse buda ilgli dosyaların okunamamasına neden olur. Ayrıca bozulan hard disklerde bu hataya sebep olmaktadır.
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

sterk sterk boş kalsın olunca yazarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Atama bekliyor
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 339 / 338
  • Ticaret 6, (%100)

theharunuysal adlı üyeden alıntı

sterk teşekkür ederim yardımlarınız için diğer bilgisayarımın harddiskini söktüm DVD yerindeki harddisk kısmına onu taktım zaten wimdows kuruluydu DVD yerindeki harddiskten windows başlattım normal SSD olan harddiski biçimlendirdim ve flash belleğe windows 8 kurdum bu sefer başarılı oldu.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Bi açıp kapatmayı deneyin :P

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al