SefaUygun adlı üyeden alıntı
Est.Öyle bir şey demedim ben.Sadece böyle konuşulanların dışlandığını belirttim.Bir çok arkadaşımın başına geldi.
Ama alkol aşırı içildiği zaman insanı yoldan çıkarmıyor mu ?
Alkollü direksiyona geçip milleti ezenler,
Alkol alıp karısını dövenler , öldürenler,
Alkol alıp sabaha kadar gününü gün edip , ailesini sefil bırakanlar.
Dinimizde neden yasak , yukarda saydıklarım yüzünden.Bizim kültürümüzde dinimizde alkol yasaktır , haramdır.Alanlarda dışlanır bu kadar basit.
Alkol alanlar bu riski düşünmelidir , artık herkes size farklı bir gözle bakar , yanınıza almaz.
Sadece alkol için değil , dinimizde haram kılınmış her şey için geçerlidir.
İşte bunlar sağlığa zararlı olduğu için değil, İslamda sınava tabi tutulduğu için yasaklar. :)
Sigaranın zararını herkes biliyor ama yasaklandığına dair tek bir ayet yok..
Necip fazıla adamın biri gidip söyler.
- Ben rüyamda bütün otları allaha secde ederken gördüm fakat tütün secde etmiyordu. Necip fazıl cevap verir;
+ Getirin yakalım o kafiri.
Ya da
Helalse içiyorum, haramsa yakıyorum gibisinden.
Yani demek istediğim zararlı olmayan şeyleri bile sanki sağlığa zararlıymış gibi belirtip insanları islama körü körüne bağlama düşüncesi var. İçki de her şey gibi az kullanıldığı sürece sağlığa zararlı değildir, fakat haramdır.
ferahi adlı üyeden alıntı
Bu arkadaşlar gibi düşünen herkeze veriyorum cevabı.Benim vurgulamak istediğim şudur.Saygı bir yana ayağı kırık bir insana üzülüp yer vermek o insanın içinde
Allah korkusunun olduğunun göstergesidir.
Saygı ve sevgi imansız olmaz.Her namaz kılmayanda da iman yok demiyoruz.
O kadar banel düşünüyorsunuz ki ne desem boş. Arkadaşım islam gelmeden öncede ayağı kırık insan yok muydu ? Keşişler neden bu kadar merhametli ? Saygı ve sevgi imansız olmazmış. Peah. Anlayın artık, her şey imanla alakalı değil. Tarih 1400 yıl önce başlamadı. İnsanlık tarihi onlarca yüzlerce bin yıldır var. Bu kadar şeyde ayağı kırık olanlara sadece saygı gösterenler imanı olanlar mı ? Güldürmeyin Allah aşkına ya.
Gelelim yer vermenin Allah korkusu olduğu kısmına. Ne yani Allahtan korkmuyorsam yer vermeyecek miyim ? Sonuçta bu farz bir ibadet değil, yapıp yapmamakta özgürüm. (Normalde yazacağım o kadar çok şey var ki şu iki cümlenize, banlanırım diye susuyorum.)
-- Dini tartışmaya girmek gibi bir isteğim yok, moderatörler yazımı gereksiz görürlerse silsinler lütfen.