lostyazilim
tr.link

Yeni nesildeki saygısızlık

49 Mesajlar 8.419 Okunma
acebozum
tr.link

blogesinti blogesinti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Google Ads.
  • Konum İsveç
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 472
  • Beğeniler 82 / 71
  • Ticaret 31, (%97)

siyahgiyen adlı üyeden alıntı

Şöyle anlatayım bağlantısını , sana terbiyeyi ve ruhundaki dinginliği kazandırır namaz. Senden büyüğün önünde eğilmeyi öğretir. İnanıp inanmamak tamamen size kalmış kimse yargılamaz sorgulamaz.

Üstad Mehmed Akif Ersoy'a sormuşlar "-Bu memleket nasıl kurtulur diye"
Üstad Cevaplamış ;" - Cuma Namazına gelen kalabalık Sabah Namazına da gelirse demiş."

Abi yapma gözünü seveyim. Her şeyi dine bağlar olduk artık. Hayır karşı değilim ama '' Allah diyen bardak '' videosunun altına yüce rabbim neler yapıyor yorumunu atan insanlara benzetiyorum. Terbiye sadece namaz ile olmaz.
taspinardizayn

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
İnsana saygının dinle değil, o kişinin aldığı terbiye, yetiştirilme şekli ve ortamla ilgisi vardır. Üniversite yıllarında birçok ateistle tanıştım ve 5 vakit namaz kılan çoğu insan saygı konusunda onların eline su bile dökemez. Eğer kişi hangi inanışa mensup olursa olsun vicdanının sesini dinleyip ahlak anlayışının doğru kefesine koyduğu davranışları sergiliyorsa iyi insandır. İnansın ya da inanmasın. Yoksa biz bu ülkede bir Nur cemaati liderinin kızının uyuşturucudan öldüğünü de, sabah akşam millete ahlak dersi veren dini bütün bir gazetenin 70'lik yazarının daha küçücük kıza tecavüz ettiğini de gördük. Her şey insanın kendi vicdanı ile ilgilidir.
taspinardizayn blogesinti SefaUygun

kişi bu mesajı beğendi.

Ne ekersen onu biçersin

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
verdiğin videoda insanların özel hayatlarına karışan Orhan Kural bence yanlış yapmış. sigarayı yere atmış ve olaylar büyümüş, hakkı yok buna, kim sigarasını yere atmıyor ki şu devirde? konu bu değil elbette ama yine de yazmak istedim

konumuza gelecek olursak insanlığın ve gelenek göreneklerimizin dejenere olduğu bir gerçek. insanların bir çoğu bencil yaşamayı bir felsefe olarak görüyor. bir çok ilişkinin bile çıkar amaçlı devam ettiğini de kendi gözlerimle görüyorum/duyuyorum. gençtir yapar diyoruz, bende bir zamanlar asiydim, herşeye kafa tutabiliyordum ama bir süre sonra bu duygulardan arınmış oluyorsun, olgunluğa geçiş evreni tamamlamış oluyorsun. bu sebeple gençlerin yaptığı hareketler bize ters gelmeye başlıyor. bunun önüne geçilemez

SefaUygun SefaUygun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Anestezist
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 717
  • Beğeniler 87 / 266
  • Ticaret 6, (%100)

depresan adlı üyeden alıntı

verdiğin videoda insanların özel hayatlarına karışan Orhan Kural bence yanlış yapmış. sigarayı yere atmış ve olaylar büyümüş, hakkı yok buna, kim sigarasını yere atmıyor ki şu devirde? konu bu değil elbette ama yine de yazmak istedim

konumuza gelecek olursak insanlığın ve gelenek göreneklerimizin dejenere olduğu bir gerçek. insanların bir çoğu bencil yaşamayı bir felsefe olarak görüyor. bir çok ilişkinin bile çıkar amaçlı devam ettiğini de kendi gözlerimle görüyorum/duyuyorum. gençtir yapar diyoruz, bende bir zamanlar asiydim, herşeye kafa tutabiliyordum ama bir süre sonra bu duygulardan arınmış oluyorsun, olgunluğa geçiş evreni tamamlamış oluyorsun. bu sebeple gençlerin yaptığı hareketler bize ters gelmeye başlıyor. bunun önüne geçilemez

Orhan kural orda sigara icmemesini soyluyor .yasak oldugu icin.zaten her ne olursa ollsun bir buyuge oyle davranilmamali

wmaraci
wmaraci

NeoEkonomi NeoEkonomi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)
ne ekersen onu biçersin...
taspinardizayn

kişi bu mesajı beğendi.

taspinardizayn taspinardizayn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 52 / 29
  • Ticaret 7, (%100)

NeoEkonomi adlı üyeden alıntı

ne ekersen onu biçersin...

Son noktayı koymuş bence arkadaş. Büyüksen elinden, küçüksen gözlerinden öperim.
NeoEkonomi

kişi bu mesajı beğendi.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

SefaUygun adlı üyeden alıntı

Est.Öyle bir şey demedim ben.Sadece böyle konuşulanların dışlandığını belirttim.Bir çok arkadaşımın başına geldi.

Ama alkol aşırı içildiği zaman insanı yoldan çıkarmıyor mu ?

Alkollü direksiyona geçip milleti ezenler,
Alkol alıp karısını dövenler , öldürenler,
Alkol alıp sabaha kadar gününü gün edip , ailesini sefil bırakanlar.

Dinimizde neden yasak , yukarda saydıklarım yüzünden.Bizim kültürümüzde dinimizde alkol yasaktır , haramdır.Alanlarda dışlanır bu kadar basit.

Alkol alanlar bu riski düşünmelidir , artık herkes size farklı bir gözle bakar , yanınıza almaz.

Sadece alkol için değil , dinimizde haram kılınmış her şey için geçerlidir.

İşte bunlar sağlığa zararlı olduğu için değil, İslamda sınava tabi tutulduğu için yasaklar. :)

Sigaranın zararını herkes biliyor ama yasaklandığına dair tek bir ayet yok..
Necip fazıla adamın biri gidip söyler.
- Ben rüyamda bütün otları allaha secde ederken gördüm fakat tütün secde etmiyordu. Necip fazıl cevap verir;
+ Getirin yakalım o kafiri.
Ya da
Helalse içiyorum, haramsa yakıyorum gibisinden.

Yani demek istediğim zararlı olmayan şeyleri bile sanki sağlığa zararlıymış gibi belirtip insanları islama körü körüne bağlama düşüncesi var. İçki de her şey gibi az kullanıldığı sürece sağlığa zararlı değildir, fakat haramdır.

ferahi adlı üyeden alıntı

Bu arkadaşlar gibi düşünen herkeze veriyorum cevabı.Benim vurgulamak istediğim şudur.Saygı bir yana ayağı kırık bir insana üzülüp yer vermek o insanın içinde Allah korkusunun olduğunun göstergesidir.Saygı ve sevgi imansız olmaz.Her namaz kılmayanda da iman yok demiyoruz.

O kadar banel düşünüyorsunuz ki ne desem boş. Arkadaşım islam gelmeden öncede ayağı kırık insan yok muydu ? Keşişler neden bu kadar merhametli ? Saygı ve sevgi imansız olmazmış. Peah. Anlayın artık, her şey imanla alakalı değil. Tarih 1400 yıl önce başlamadı. İnsanlık tarihi onlarca yüzlerce bin yıldır var. Bu kadar şeyde ayağı kırık olanlara sadece saygı gösterenler imanı olanlar mı ? Güldürmeyin Allah aşkına ya.

Gelelim yer vermenin Allah korkusu olduğu kısmına. Ne yani Allahtan korkmuyorsam yer vermeyecek miyim ? Sonuçta bu farz bir ibadet değil, yapıp yapmamakta özgürüm. (Normalde yazacağım o kadar çok şey var ki şu iki cümlenize, banlanırım diye susuyorum.)

-- Dini tartışmaya girmek gibi bir isteğim yok, moderatörler yazımı gereksiz görürlerse silsinler lütfen.

ibrahimyzr ibrahimyzr Şizofrenik Bir Problem ~ Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 224 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
Tüm yorumları okuyamadım fakat ilk yazıyı okudum.Aslında bahsettiğin faktörler biraz etkili fakat insanların içinde biraz olmalı bu saygı ve sevgi durumu.Mesela o vidyodaki kadın benim hiç hoşuma gitmedi, babası yaşındaki adama vuruyor,kızıyor vs vs.Yeni nesilde o vidyodaki gibi olmaya başladı.Dediklerinde çok haklısın çok kötü bir durumdayız.Aile yapısını bozan yabancıların ülkemzide oynadığı bir takım siyasi oyunlar ve bir takım faaliyetlerdir diye düşünüyorum.Allah ıslah etsin.

yakında...

Pasa Pasa Gelecek Bizim Yönetici
  • Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum 🖤 Hatay
  • Ad Soyad S** P**
  • Mesajlar 14738
  • Beğeniler 3083 / 3084
  • Ticaret 356, (%100)
Konunun özünden ayrılıp farklı yönlere çekilmeye başladığı için konuyu kilitliyorum.

İyi forumlar..

Deneyim demeyin, deneyin!

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al