-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Software Web Design
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar şöyle bir sorun var kontrol ettim çoğu büyük wordpress kullan siteler son sürüm değilde eski sürüm kullanıyorlar dikkatimi çekti şimdi son sürüm geldikçe her seferinde açıklar var yada saldırı oluyor size sorum şu sizce hangi wordpress sürümünü kullanmak en iyisi veya öneriniz nedir bekliyorum.
Software Web Design //
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Mimar
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
benim düşüncem sonra ki sürüm bir önce ki sürüm açığını kapatarak ilerler açıklar her zaman olacak eski sürümler daha çok tehlike oluşturur diye düşünüyorum belki eklenti ve tema güncellemesi maliyetli olabilir
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Not:Özellikle kapatmaya çalışmadıysanız zaten Wordpress otomatik olarak güvenlik güncellemelerini alacaktır.
Wordpress'in her zaman için en güncel sürümünün kullanılması tavsiye edilir. Güncellemeler zaten güvenlik ve hata ve yenilikler için yapılmakta. Geçmişte Wordpress kullanan sitelere yapılan ve başarılı olan saldırıların hemen hemen hepsi eski sürüm kullanımından kaynaklanmaktaydı. Bu duruma engel olmak için artık güvenlik güncellemeleri otomatik uygulanmakta.
Eğer Wordpress konusunda ileri düzey bilgi sahibi ve ne yaptığınızın farkında iseniz sürüm notlarını takip ederek uygun olan düzelmeleri uyguladıktan sonra eski sürüm kullanabilirsiniz. Fakat ileri düzey bilgi sahibi değilseniz kesinlikle en güncel sürüm kullanmanızı tavsiye ederim.
Wordpress'in çok geniş ve hızlı bir geliştirici kitlesi var, her hangi bir güvenlik sorunu tespiti halinde günü birlik olarak düzeltilecektir.
Tüm bu nedenlerle birlikte Wordpress'in en güncel sürümünü kullanmak her zaman için en güvenli seçenektir.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İleri düzey kullanıcılar Wordpress yazılımını bir iskelet olarak kullanabilir. Kendilerine özel, çekirdek
kodunda değişiklik, geliştirme, gerek olmayan fazlalıkları kaldırma gibi çalışmalar yapmış olabilirler. Bu durumlarda güncel bir sürüm kullanmak uygun olmayabilir. Yeni bir sürümü, önce kendi sistemlerine göre yeniden düzenleyip daha sonra yayına alabilirler. Bu süre zarfında da başka bir sürüm çıkmış olabilir. Wordpress geniş bir kullanım alanı ve şekline sahip. A sitesi için faydalı olan bir uygulama B sitesi için tehlikeli olabilir. Eğer Wordpress çekirdeği üzerinde kalıcı ve büyük çapta düzenlemeler yapmayacaksanız en son sürüm her zaman en iyisidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Software Web Design
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bana kalırsa ne olacağını tam olarak bilmiyorum, aklımda bir proje var ondan bir kere saldırı yedim bir site ondan, aklımda teknoloji haber sitesi var ondan sizce son sürümü devam edeyim, yoksa kendimi geliştirip eski sürümü fikriniz nedir?
Software Web Design //
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
5.x ile gelen en güzel yeniliklerden biri bence Gutenberg oldu.
Şöyle bir şey var, önceki yazılar için sorunlu olabiliyor [otomatik olarak Gutenberg içinde eski editörü ekliyor falan (en azından bende böyle oldu)] ama yeni yazılarda çok faydalı bir editör. İçerikteki kodların bozulmalarından korkmadan HTML, JS, CSS kodları ekleyebiliyoruz. Başlık ekleme, resim ekleme vb. çok çok pratikleşmiş. Gutenberg'i oldukça beğendim.