lostyazilim

Değişik Ürün Satışı E-Ticaret - Opencart Fikri

15 Mesajlar 2.050 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır, opencartla uğraşıyorum elim değdikçe bir şeyler yapmaya çalıştım fakat opencartta acemiliğimden dolayı yol alamamıştım. Sıfırdan kurmaya karar verdim.

Eski Kurulmuş Hali (İşim bittiğinde Sileceğim Site): https://santiyedeposu.tk

Asıl Site: https://santiyedeposu.com

Not: Mobilden girenlere gözükmez mobil görünüm yapılmadı daha.

Sorunum ürünler biraz değişik ürünler mesela bir çanta satsam renk seçersin yada ayakkabı satarsın ayakkabı numarası seçtirirsin fakat benim sitede durum çok çok farklı.

Örn: https://santiyedeposu.tk/ankraj-ayrici -- http://www.hakplastimal.com/paspayi/ankraj-ayirici/

Gördüğünüz gibi ürünlerin bir özelliği değil birden çok özelliği var ve kalıplar halinde bende aklıma örnekte gösterdiğim gibi göstermek geldi ama daha pratik yolunu arıyorum ve göze iyi gelen. Ne önerirsiniz ne yapabilirim ?

wmaraci
reklam

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
santiyedeposu.com gayet güzel olmuş. Ürün detayında bahsettiğin seçenekler fena değil. Dğeri tablo şeklinde açıklama kısmına yerleştirmiş.

Bir örnekte ben bırakayım.
Buradaki gibi yapabilirsen fena olmaz. Ürün sayfasında bulunan Seçenekler kısmından tayin ediyorsun bu aynı ürünün değişik formasyonlarını.
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
enerjiveguc yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında aklımda şöyle bir fikir var ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Direk tablo vereyim tablodan seçsinler onlar için çok daha fazla kolay olur ve net olur hepsi.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

theharunuysal adlı üyeden alıntı

enerjiveguc yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında aklımda şöyle bir fikir var ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Direk tablo vereyim tablodan seçsinler onlar için çok daha fazla kolay olur ve net olur hepsi.

Tablo verirsen eğer, tercih edip sepete istediği ebatlı ürünü atmakta sorun yaşayabilir. 1. sıradaki ürünü ister, ama bu sepete ekleme esnasında hızlı ürün tercihi ile belirtilmediği için sipariş çıktısında stoktaki 3. sıradaki ürünü göndermek gibi bir yanılma olasılığı doğuyor.

Eğer ürünü daha Ürün Detay sayfasında iken istediği ölçüdeki ürünü sepete ekleyebilirse daha sağlıklı olacaktır.

Düşünsene 42 numara siyah ayakkabı (ürün görselinde olduğu için) ekliyorsun sepete, gelen kargoda 40 numara kahverengi ayakkabı geliyor. İçine sinmez sanırım.

Opencartı geniş anlamda sabırla bir kere kurduktan sonra bir versiyon 10 yıl götürebilir. Sadece ürün ekleme çıkartma yaparak bunu sürdürebilirsin...

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
enerjiveguc , direk ürünün yan tarafına koymak istiyorum aşağıda olursa bir çok kişi orada seçme alanı olduğunu bilmez, ben olsam bende aşağıda seçme alanı olduğu aklıma gelmez.

Aklımda tam olarak bu var. Hatta ambalajın hemen yanında fiyat yazsa süper olur. Sizce bunu nasıl yaparım ?

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

enerjiveguc , direk ürünün yan tarafına koymak istiyorum aşağıda olursa bir çok kişi orada seçme alanı olduğunu bilmez, ben olsam bende aşağıda seçme alanı olduğu aklıma gelmez.

Aklımda tam olarak bu var. Hatta ambalajın hemen yanında fiyat yazsa süper olur. Sizce bunu nasıl yaparım ?

Benim vermiş olduğum örneğe baktın mı,ürün içerisinde seçilen ürün gramajına göre fiyat değişiyor. Seçeneklerde bunu hazırlarken,

*1 ürün adı 3x3cm 100TL (otomatik seçili ürün)
2 ürün adı 4x4cm 120TL
şeklinde hazırlayabiliyorsun. Teman gayet güzel, bir ürün düzenleme sayfasında Seçenekler kısmına farklı bir iki ölçü ve fiyat bilgisi girerek dene.

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
enerjiveguc güzel düşünülmüş o sitede gayet iyi olmuş. 2 saattir uğraşıyorum aklımdaki şeyi yapabilmek için biraz yol aldım Buradan Bakabilirsiniz.. Sadece yükseklik değerini yazdırdım diğer demirçapı ve ambalaj da ki ürün adedini nasıl girerim onu düşünüyorum..
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

enerjiveguc güzel düşünülmüş o sitede gayet iyi olmuş. 2 saattir uğraşıyorum aklımdaki şeyi yapabilmek için biraz yol aldım Buradan Bakabilirsiniz.. Sadece yükseklik değerini yazdırdım diğer demirçapı ve ambalaj da ki ürün adedini nasıl girerim onu düşünüyorum..

15 20 yazan yerlere ebat yazabilirsin, buton gibi olur.
15x10x5 cm gibi...
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
enerjiveguc öyle düşündüm arkadaşımın babası üretiyor ürünleri o şekilde karışıklık olur dedi. En ve boy bir birlerine yakın olduğu için karıştırabilir müşteri. Ayrıca ambalaj da yazmak gerekli, aklıma bir çözüm geldi fakat pratik değil. Seçeneğe 20 40 1.000 yazıp php ile boşlukları ayırmak ve 1. değer ilk sütuna 2. değer ikinci sütuna 3. değer son sütuna diye ama tabi pratik olmaz öylede.
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

enerjiveguc öyle düşündüm arkadaşımın babası üretiyor ürünleri o şekilde karışıklık olur dedi. En ve boy bir birlerine yakın olduğu için karıştırabilir müşteri. Ayrıca ambalaj da yazmak gerekli, aklıma bir çözüm geldi fakat pratik değil. Seçeneğe 20 40 1.000 yazıp php ile boşlukları ayırmak ve 1. değer ilk sütuna 2. değer ikinci sütuna 3. değer son sütuna diye ama tabi pratik olmaz öylede.

[10]×[5]×[2] cm gibi bir kodlama yapabilirsen olur...
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al