-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Arkadaşlar Merhaba. Ben bir Kolej'de Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği yapıyorum. Dersimiz devletten farklı olarak, tamamen kodlama üzerine kurulu. Öğrenciler Scratch, S4A ve Mblock'un içinden geçiyor. Bazı öğrencilerim ise sınıfı bırakın, yaş seviyesinin de üstünde gayretteler. Ben de onlara metin tabanlı kodlamaya geçmeye sözü verdim 10 öğrenciye kurs açacağım.
Aşırıya kaçmayan, detaylara boğmayan, basit ama elverişli, öğrencilere algoritmik beceriler kazandıracak programlama dili olarak ne önerirsiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence dil değil ama HTML ve CSS ve ilerleyebilirseniz CSS in hazır kütüphaneleri Bootstrap, Animate.css v.b kullanmayı öğretin. Sonuçta HTML ve CSS her yerde karşılarına çıkacak. Bootstrap ile basitte olsa bir arayüz tasarladılar mı hem zevkli gelir hem de kısa sürede ortaya bir ürün çıktığı için azimleri artar
1 kişi bu mesajı beğendi.
NOES
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Tasarım - Grafik
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiç bir teknik bilgiye sahip olmayan birine tavsiye edilebilecek programlama dili Python. Eğlenceli olacağını düşünüyorum, bunun ardından üst seviyelere geçebilirsin C ve C#'a geçiş yapıp orada ufak işlemler yaptırabilirsiniz hocam. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben öğretmen olsaydım OOP + JS üzerinde dururdum. JS hem client hem de server-side'da kullanılabilen esnek bir dil olduğu için temel için ideal. C# veya phyton gibi diller gelişim aşamasındaki beyinler için hem zorlayıcı olur hem de spagettiye yatkınlık artar.
no time for caution
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Python anlaşılır ve sade yazımı var.
Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ah be sizin gibi hocamız olmadı şu hayatta. Allah yolunuzu açık etsin hocam.
Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
ClkOfis
http://www.clkofis.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yazılım ve Tasarım
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
11, (%91)
hocam kolaylık bakımından değilde eğlenecekleri bi şey varsa oda mobildir malum günümüzde 7 yaşında iphone kullanmaya başlıyor çocuklar ve mobil uygulama yazabiliyorsalar inanın onları daha mutlu edebilicek bişey yoktur bence.