NOES
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Tasarım - Grafik
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anladım abi hafta sonları kapalı diye biliyorum ben ama yine de bi gidip bakıcam bilgin ve yardımın için çok teşekkür ederim :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Etiketleyen arkadaşlar,
Konu sahibinin yaptığı hiç bir suretle hafife alınacak mevzu değil. Kişi çocuk yaşta öğreniyormuş, herkes yapmış yok öyle birşey. Bizim ailede 30 yıldır araba var. 3 kardeşiz hiç birimiz ehliyet alana kadar babamızın ya da başkasının arabasını kullanmadık. İlk aracı sürücü kursunda kullandım, ilk trafiğe "kendi" aracımla çıktım. İşte patronum arabayı teslim etse de " emanet araba kullanmam" diye reddettim. 12 yıllık ehliyetim var, bu güne kadar babamın arabasının kontağını çalıştırmadım. 2014 yılında kendi arabamı alınca kullandım ve kullanıyorum. Benim olmayan aracın huyunu suyunu bilmem. Kaza yaparım iki türlü zarar.
Bu tür davranışlara olumlu yaklaşmak bile "yanlış örnek"
Konuyu açan arkadaş, acil durumda özellikle aracım olsa da kullanmam. Bu sefer hem kendi hayatımı hem hasta yakınımın hayatını tehlikeye atarım. Çağırırım bir şöför o götürür.
Pirim vermeyin böyle durumlara, sonra üzülen siz olursunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yapılan bir suçun cezasını hafifletmeye, kolay yoldan gidemesine çalışmak, suçu işleyeni cesaretlendirir. Yarın parasını öder, yine ehliyetsiz araç kullanır. Bakarsın ki ya kaza yapmış kendisi ölmüş, ya da başkasının ölümüne sebep olmuş.
Konuyu açan arkadaş, durumu ailesine söylemeli (polis neden çağırmadı hayret!) Tekrardan kesinlikle yapmamalı böyle bir davranışı. Yazık değil mi gen yaşta ölse. Ailesi üzülmeyecek mi?
Konu sahibi arkadaş kendisini ilgilendiren bir şey yapmamış, tüm çevresini ilgilendiren davranışta bulunmuş. Böyle gençlere destek olmak değil, tekrar yapmamasını sağlamak gerekli.
2k para değil giden canların yanında...
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
2.000 TL çok az bir para bu konuda. Can para ile ölçülebilir mi? Bugün bir şey olmadı diye başka zaman olmayacak anlamına gelmez.
Mesela Kanada da ehliyet kemeri takmamanın cezası 200 dolar. Kişi başına :)
Otobanda 120 km hız sınırını aşan araca 15.000 dolar ceza var mesela. Ehliyetsiz zaten kimse araç kullanamaz, yemez çünkü :)
Burada da cezalar ağır olsa en azından bu tarz bilinçsizce durumlar yaşanmaz, kazalar biraz olsun azalır diye düşünüyorum.
Şimdi çocuk bir cahillik yapmış, üzerine gitmeyelim demek maalesef onu cesaretlendirmek olacaktır.
Faizi ile zorlanarak ödesin ki bir daha böyle bir şey yapmaya cesaret edemesin. Ediyorsa da aklından zoru var demektir zaten.
1 kişi bu mesajı beğendi.