-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makale Editörü
-
-
Ad Soyad
O** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Arkadaşın basit usulden kastı homeoffice olarak, giderleri minimum tutarak tarzında demek istemiş. Yani Bağkur'a üye olduğunuzda 650 TL ödüyorsunuz. Şayet çalışan alırsanız bi 650 TL daha sigorta masrafı oluyor. Arkadaş bunlara dikkat edin demiş.
Kabaca tek siz ve homeoffice için masrafınız;
Tek seferlik 1500-2000 TL. Sonrasında da aylık 650 TL Bağkur + 200-250 TL muhasebe (ben dükkanım için 200 TL ödüyorum) + vergileriniz; o kadar. Yine aylık 1000-1200 TL gözden çıkarılmalı. Kendinize güvendiğiniz taktirde vergi mükellefi olmanız yararınıza olacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makale Editörü
-
-
Ad Soyad
O** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Bu arada benim 3 yıllık kadın giyim dükkanım var ondan dolayı biliyorum vergi konularını vs. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Makale Editörü
-
-
Ad Soyad
O** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Özet olarak doğru evet. T cetveli denilen sistem var. Ay sonunda sizin gelir olarak kestiğiniz faturalar ile giderleriniz hesaplanıyor sonra ödemeniz gereken vergiler falan çıkıyor ortaya. Matematikten hiç anlamam da muhasebemin dediği yöntem bu. :) 9 bin lira yıllık hakkınız bulunuyor onun için yakalanma vs. durumu olacağını zannetmiyorum. Hatta ben ilk dükkanı açtığımda 1,5-2 ay sonra vergi girişim olmuştu ki dükkanıma zabıta ekipleri çöp vergisi için geldiğinde muhasebem terslemişti daha 2 aylık dükkanın ne vergisi ne çöpü diye. :) Rahat olabilirsiniz yani 9 bin TL'yi aşmadığınız sürece. Lakin yıllık 9 bin TL'yi geçen para transferlerini bankalar direkt maliyeye bildiriyor, haberiniz olsun.
Shopier konusunda ise Payu tam bilmiyorum ama Iyzico, Paytr gibi yerler sanal mağaza istemiyor ama vergi istiyorlar. Shopier ise vergi istemiyor ama sanal market de istiyor. PayU da sanırım vergi isteyip sanal mağaza istemeyenlerden, pek emin değilim maalesef.