-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bir ürünün satış fiyatını, ürünü satan kişi belirlemiyorsa bu ticaret değildir.
Altın borsası, dolar borsası, coin borsası. Kısaca para yatırarak yatırdığınız ürünün fiyatı sizden bağımsız değişiyorsa bunun adı borsadır. Paradan ticaret dışı para kazanmaktır.
Üstelik altın alacak arkadaş altını alıp evde saklamıyor, banka üzerinden eline geçmeyen ürün üzerinden para kazanıyor. Kısaca para üzerinden para kazanıyor arada ürün olmadan.
Üstelik ben faiz demedim, ama yapılan işlem faiz türevi sayılabilir.
Ek olarak ben faize karşı değilim, bana göre haram da değil. Sadece arkadaşın sözü üzerine yorumladım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
carasar kabul etmediğim bir şey hakkında bilgim olduğundan yorum yapıyorum.
Kısmen pazarcılık yaptım. Pazarcılık ile bunun kapsamı aynı değil. Fasulyeyi 3 liradan alır 1 lira kar koyarsın veya koymazsın. Alan olmazsa zararına bile satarsın. Sana bağlı bir durum. Ancak altında 500 TL'ye aldığın altına 100 TL kar koyup satayım diyemezsin. Çünkü altın borsası buna uygun değil.
Her neyse beni ilgilendirmez. İstediğiniz kadar haram yiyin, sonra faize, harama karşıyım diyin. Siz bilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
2017 de 6k para karşılığında altın aldık, evde duruyor. Yıl 2019 6k para karşılığı altın şuan 13k yapıyor. Altınlar evde dururken bize 7k para sıçtılar. Ve siz buna helal para diyorsunuz öyle mi?
Yaptığım şeyin ne olduğunu bilmediğimi iddia ediyorsunuz. Çok komiksiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
İyi ki üniversitede ekonomi dersimiz varmış. Yoksa sizin şu sözlerinize kanabilirdim.
Harama helal diyip işlem yapacaklar olacak elbette, cehennem boşa mı yaratılmış İslam dininde.
Sen altın alma, bir kilo domates al, 4 yıl beklet fiyatı artar. Altından daha çok kazandırır.
Tamam yapacaksan yap ta, müslüman görüntüsü çizip, dinini karalama.
Altın üzerinden, dolar üzerinden, yapılan (işçilik kısmı hariç) al/sat ticaret değildir.
Üstüne basa basa söylüyorum paranız ile hiç bir emek harcamadan yaptığınız al satların tamamı haramdır. Para ile aldığınız üründen helal yoldan para kazanmanın yolu, aldığınız ürüne kar payı koymak, üzerinde emek harcamak (işçilik, nakliye, modifiye, hizmet v.b.) gereklidir.
Üstelik siz alacağınız altına sahip olmuyor, banka üzerinde altın almış gibi sayısal veriye sahip oluyorsunuz. Yani elinizde altın yok. Bu sadece bankadaki rakamlardan ibaret. Böyle olunca doğrudan paranızdan para kazanmış oluyorsunuz. Aynı mantıkla faize yatırmak ta, sayısal loto milli piyango veya iddaa oynamak arasında fark yok.
Sizin gibi mantıkta insanlar kutsal kitabınızı ayetlerini döneme göre eğip büküyorsunuz. Bunları yüzünüze vurunca da suçlu biz oluyoruz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kurucu
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu ülkede siyaset futbol din ekonomi hakkında herkes konuşur. Ne bir kuran ayeti okumuştur ne siyaset ne de ekonomi. Faiz ile ticareti aynı sayanlara inananlar için yaratıcı dan gelen ayet mevcuttur. Bakabilir adı faiz zaten . Bu faiz değildir demek nasıl mümkün. Hasılı inanlar için faiz haramdir ticaret helal. Gerisi inanç ve vicdan işidir
1 kişi bu mesajı beğendi.
http://onlinetahta.com -> Canlı Dershane- Video Dershane-Uzaktan Eğitim