-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba herkese.kisa videolar paylaştığım bir uygulama yayınlayacağım.Acaba tiktok vs paylaşım yapılan uygulamalardaki videolar telif hakkına giriyor mu?abmob banlanma ya da playstore dan kaldırılma durumu olur mu?Instagram vs sosyal ağlarda paylaşılan fotoğraflar telif hakkına tabi değil diye biliyorum ama bu konuda daha bilgili olan arkadaşlardan yardım bekliyorum iyi günler
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Kişi veya kurum sahip olduğu içeriğe kendisi telif hakkı koymadiysa herhangi bir sorun olmaz. Yani içeriğini paylaştığınız sosyal medya uygulaması değil birey önemli. O kişiden izin almadan yapılan paylaşımlar sorun değil normalde ama bunu telif hakkı ile koruma altına aldıysa sorun ölüm böyle bir durumda uygulama banlanabilir
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Cevap için teşekkürler oncelikle.Direk tiktok videolara telif atamıyor yani doğru mu anladım.Sanatci ya da çok ünlü olmayan birisi telifini alır mı acaba kendisiyle iletişime geçmek en iyisi o zaman.Tiktok destek ekibine mesaj attım bakalım konuyla ilgili ne cevap gelecek.Bir haber sitesi ünlü birinin fotoğrafını haberde kullanmış ve aynı resmi sosyal medya hesabında paylaştığı için mahkemede gazete suçsuz çıkmıştı.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Aynen doğru anlamışsınız hocam. Sıradan sosyal medya kullanıcıları normalde telif vs uğraşmaz. Ama ünlü birisi olursa sorun olabilir. Sosyal medya uygulaması da size telif vermez normalde. Yine de logo vs varsa içerikte bunları da kaldırmak iyi olur.