-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Dostlar Abd ağırlık siteye cdn almayı düşünüyorum. Hosting firması Amerikada avrupada vs.. gecikme olmasın istiyorum. Almanya fransa ingiltere vs.. bunun için Cdn firması arıyorum.
Maxcdn vs.. düşünüyorum fakat daha uygun fp canavarı bir cdn varsa o da olur. Bunnycdn falan var mesela uygun fakat pek yorum bulamadim.
Var mı cdn kullanan ve öneren
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Sağlayıcı
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Forumdan bir arkadaşın tavsiyesiyle stackpath kullanıyorum. Şahsen ben memnunum, trafiğim abd, brezilya ve avrupa kaynaklı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Ben bir yıl felan Bunny CDN kullandım. Minimum para yatırma fiyatlarını felan iyice araştırın derim.
Hız bakımından en iyi CDN diyemem ama yinede en hızlı CDN servisleri arasında yer almakta ayrıca fiyatlarıda gayet makul seviyelerde. Bir inceleyin derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Ücretsiz olarak Cloudflare dediğiniz bölgelerde oldukça hızlı. CF dışında StackPath veya BunnyCDN kullanmanızı öneririm. Özellikle BunnyCDN oldukça hesaplıdır.
Eğer WordPress kullanacak iseniz minimum masraf ile cloud sunucu kurulumu (Ubuntu, Nginx web server, PHP7.2 veya PHP7.3), oldukça sağlam düzeyde güvenlik, redis, memcached ve sunucu bazlı cache gibi konularda danışmak isterseniz mesaj atmanız yeterli. Tüm bunları sizin yerinize kurup, sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz şekilde teslim edebilirim. :) Sunucu kullanımını bilmeseniz bile güvenlik güncelleştirmeleri vs. arka planda kendi kendine yürütülmektedir.
Sunucunuza yükleyeceğimiz Let's Encrypt SSL sertifikası kendi kendine müdahale gerektirmeden, yine arka planda yenilenecektir.
Sadece statik kaynakları değil, baştan sona tüm siteyi CDN üzerinden ziyaretçilerinize aktarabilmeniz için de çözümler sunabilirim. StackPath'ın özellikle bu yönde çalışmaları da var yenilerde henüz tam eksiksiz değil.
1 kişi bu mesajı beğendi.