-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selamlar arkadaşlar...
Yaptığım sitedeki linkleri kullanıcı dostu haline getirmiştim ("siteadi.com/index.php?konu=123" yerine "siteadi.com/123" gibi). Şimdi de dil dosyası ekledim siteye ama nedense linkin devamına eklenen ?lang=en kısmını site algılamıyor. Sebebi ne olabilir?
.htacces dosyamdaki kısım;
RewriteRule ^profil/([0-9a-zA-Z-_]+)(/?)$ index.php?d=profil&link=$1
Bu yukarıdaki kod ile "siteadi.com/profil/mehmet/" olarak başarılı bir şekilde sayfa yükleniyor ama ben buna "siteadi.com/profil/mehmet/?lang=en" şeklinde "lang" etiketini eklediğim zaman nedense bu kısmı hiç görmüyor.
Lang etiketini ?lang=en şeklinde eklemek istiyorum.
alperi
alperperi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Bilgiişlem
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^(en|de|tr)/(.*) /index.php?l=$1&p=$2 [QSA,L]
ya da
RewriteRule ^[a-zA-Z][a-zA-Z]/index.html$ index.html?language=$1 RewriteRule ^index.html$ /index.php [L]
örnekleri gibi çözüm geliştirebilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Pc'yi kapattığım için denemesi yarına kaldı ama açılçası verdiğiniz iki kodu da anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı veya benim kodlara benzer bir şekilde yazmanız mümkün mü?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yok olmuyor hocam. Kendim de baya araştırıyorum kaç gündür. Denemeler yapıyorum fırsat buldukça ama olmuyor.
"siteadi.com/profil/mehmet/en" şeklinde yapabiliyorum. Ama bu arama motoru gözünde kopya sayfa olur diye düşünüyorum. Bu yüzden "siteadi.com/profil/mehmet/?lang=en" şeklinde yaparsam sanki daha iyi olacak.
RewriteRule ^profil/([0-9a-zA-Z-_]+)/?lang=(en|tr)(/?)$ index.php?d=profil&link=$1&lang=$2
Şu regex kodunda koyu olarak yazdığım yer nasıl olacak çözemiyorum. .../?lang=(en|tr) yapıyorum ama soru işaretinin anlamı farklı diye çalışmıyor sanırım.
Bu yüzden .../[?]lang=(en|tr) veya .../[\?]lang=(en|tr) şeklinde de denedim yine olmadı. 'Soru işareti' ve 'eşittir'i nasıl işlevsiz hale getirip karakter gibi gösterebilirim?