lostyazilim
tr.link

Fikir ve tavsiyelere ihtiyacım var. :)

10 Mesajlar 1.048 Okunma
lstbozum
tr.link

Guness Guness Gün olur, asra bedel. Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Hayat boyu öğrenci.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 868
  • Beğeniler 335 / 181
  • Ticaret 41, (%100)

Teşekkürler.

Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: Güneş (12.04.2022 14:40)

Browland CitaYazilim

kişi bu mesajı beğendi.

Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç.
wmaraci
reklam

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Etiket için öncelikle teşekkür ederim.

Tekrardan merhaba,

Sözüme atasözü ile başlayım, "davulun sesi uzaktan hoş gelir"

Benim ya da diğer üyelerin anlatacakları size hoş gelebilir, ancak mutlaka son kararı siz özgür iradenizle vermelisiniz. Hata yapacaksanız, sizin hatanız olsun. Başkasının hatasını veya başarısının yükünü taşımayın. Zira başkasının başarısına ulaşırsanız, o sizin değil başkasının hayatı olacaktır.

Şimdi,

Ben 1996 yılında bir piknikte can sıkıntısından amcamın arabasında bulunan tempo dergisini okumaya dalmıştım. Haktan Akdoğan'ın (muhtemelen) bir röportajını okuyordum. Eve gelince içim içimi yiyordu. Yazı kısaydı ama kendimi alamıyordum. Ertesi gün Avcılar da bulunan kitapçıdan "bilim ve teknik" dergisini almaya içini karıştırmaya başladım. Artık her ay, ta ki lise3 sınıfa kadar içeriği kalitesizleşene kadar aldım okudum. İlk yılların dergileri hala yanımdadır(kapalı kolide, malum çok kitabım var)

Aklıma düşmüştü "uzayı araştıran bilim adamı olacaktım) araştırdım nasıl olunur diye.. daha orta okuldayken "üniversite okumaya" üniversitede "astronomi ve uzay bilimleri" okumaya karar verdim.

Resim öğretmenimden gelen teklifi üniversite için reddettim. Lisede sayısal okumam lazımdı. Başladığım lisenin 2. Yılıydı açılışı(başka liseye gitmek istedim ama ailem göndermedi) 1. Sınıfta taktir aldım(artık her sene alıyordum) lise öğretmenim (Aylin Özdemir (bozkurt oldu soyadı)) bir şaka bile yapmıştı. Biliyordu amacımı.

"Öcal bu sene astronomi bölümü açacağız" çok sevinmiştim. Ama şaka olduğunu da biliyordum. Sayısal tercih edecektim ancak sayısal bölüm için öğrenci yok(en az 15 olması gerekiyordu) yani bir kaç kişi dışında çalışkan öğrenci yok.

Bende arkadaşları tek tek arayarak sayısalı seçmelerinde ikna etmeye çalıştım. Sonuçta 17 öğrenci ile sayısal bölümü açıldı.

Lise bitti... Sınava girdim... İzmir Ege üniversitesi Astronomi ve uzay bilimleri bölümünü kazandım.

----- davulun sesi uzaktan hoş gelir -----

4 yıldır istediğim bölümü kazanmıştım. Ancak gel gör ki üniveristede gerçekle yüzleştim. Türkiye 50 yıldır bilime yatırım yapmıyor, her şey göstermelik. Özellikle astronomi, tarihi binlerce yıla dayalı bilim dalında ülkemizde iş yok. Uzay istasyonu yok.

Davulun tokmağı kaçtı içime... İş yoksa nasıl bilim adamı olacağım... Nasıl ailemi geöindereceğim...

Bıraktım okulu, yeniden sınava girdim iş bulacağım bölüm seçtim. Mühendis oldum.

--------
Senin önünde lise, üniversite, toplam 10 -12 yıl var. Bu sürede çooook şey değişir. Dünya aynı hızla dönüyor ama bilim çok hızlı gidiyor.

12 yıl sonra öğrenmeye çakışacağın programların daha iyisi çıkar, yıllarını verirken baştan başlarsınız, ticaret bozulur, internet platform değiştirir.

Ne yapacaksan okurken yap. İyi bir liseye git (eğer ben gidebilseydim, yine astronomiyi seçerdim) iyi bir üniversite oku. 12 yıl içinde çok vaktin olacak, istediğini öğrenirsin. Ama iş hayatına girersen önce liseyi bırakmak zorunda kalabilir, üniversite hep hayal olarak bir köşede durabilir. Belki zengin olursun ama kültürsüz bir zengin olursun. Çağın gerisinde kalır, kazandığını parayı tüketerek ömrünü tamamlarsın.

Ama okursan, yaşadığını anlar, diğer insanlardan farklı olmanın gururunu taşırsın. Fakir kalsanda kültürlü fakir olursun.

Ömürünün sonuna kadar "keşke üniversite okusaydım" demezsin.

Saygılar
ASametYildirim Miraccsanci Linuxer

kişi bu mesajı beğendi.

Fearles1453 Fearles1453 Bir umuttur yaşamak! Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek WebCoder
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 930
  • Beğeniler 251 / 250
  • Ticaret 26, (%100)
Okul gıbısı yok acık ogretımde dusardan okuyupda calişmak zor bunu soylım bende liseyı bıraktım acıktan devam ederım den hayla 3 yıldır bıtıremedım
Sahsen okul varken acık ogretım mantıklı deıl gunun zaten 6 saatı okula gıdıyorsun ama aklında kalıyor en azından gorduklerın duydukların vs acıkta kendı basına bı soruyu cozemezsın yardım almazsın yınede senın kararın
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 868
  • Beğeniler 335 / 181
  • Ticaret 41, (%100)

Browland adlı üyeden alıntı

Etiket için öncelikle teşekkür ederim.

Tekrardan merhaba,

Sözüme atasözü ile başlayım, "davulun sesi uzaktan hoş gelir"

Benim ya da diğer üyelerin anlatacakları size hoş gelebilir, ancak mutlaka son kararı siz özgür iradenizle vermelisiniz. Hata yapacaksanız, sizin hatanız olsun. Başkasının hatasını veya başarısının yükünü taşımayın. Zira başkasının başarısına ulaşırsanız, o sizin değil başkasının hayatı olacaktır.

Şimdi,

Ben 1996 yılında bir piknikte can sıkıntısından amcamın arabasında bulunan tempo dergisini okumaya dalmıştım. Haktan Akdoğan'ın (muhtemelen) bir röportajını okuyordum. Eve gelince içim içimi yiyordu. Yazı kısaydı ama kendimi alamıyordum. Ertesi gün Avcılar da bulunan kitapçıdan "bilim ve teknik" dergisini almaya içini karıştırmaya başladım. Artık her ay, ta ki lise3 sınıfa kadar içeriği kalitesizleşene kadar aldım okudum. İlk yılların dergileri hala yanımdadır(kapalı kolide, malum çok kitabım var)

Aklıma düşmüştü "uzayı araştıran bilim adamı olacaktım) araştırdım nasıl olunur diye.. daha orta okuldayken "üniversite okumaya" üniversitede "astronomi ve uzay bilimleri" okumaya karar verdim.

Resim öğretmenimden gelen teklifi üniversite için reddettim. Lisede sayısal okumam lazımdı. Başladığım lisenin 2. Yılıydı açılışı(başka liseye gitmek istedim ama ailem göndermedi) 1. Sınıfta taktir aldım(artık her sene alıyordum) lise öğretmenim (Aylin Özdemir (bozkurt oldu soyadı)) bir şaka bile yapmıştı. Biliyordu amacımı.

"Öcal bu sene astronomi bölümü açacağız" çok sevinmiştim. Ama şaka olduğunu da biliyordum. Sayısal tercih edecektim ancak sayısal bölüm için öğrenci yok(en az 15 olması gerekiyordu) yani bir kaç kişi dışında çalışkan öğrenci yok.

Bende arkadaşları tek tek arayarak sayısalı seçmelerinde ikna etmeye çalıştım. Sonuçta 17 öğrenci ile sayısal bölümü açıldı.

Lise bitti... Sınava girdim... İzmir Ege üniversitesi Astronomi ve uzay bilimleri bölümünü kazandım.

----- davulun sesi uzaktan hoş gelir -----

4 yıldır istediğim bölümü kazanmıştım. Ancak gel gör ki üniveristede gerçekle yüzleştim. Türkiye 50 yıldır bilime yatırım yapmıyor, her şey göstermelik. Özellikle astronomi, tarihi binlerce yıla dayalı bilim dalında ülkemizde iş yok. Uzay istasyonu yok.

Davulun tokmağı kaçtı içime... İş yoksa nasıl bilim adamı olacağım... Nasıl ailemi geöindereceğim...

Bıraktım okulu, yeniden sınava girdim iş bulacağım bölüm seçtim. Mühendis oldum.

--------
Senin önünde lise, üniversite, toplam 10 -12 yıl var. Bu sürede çooook şey değişir. Dünya aynı hızla dönüyor ama bilim çok hızlı gidiyor.

12 yıl sonra öğrenmeye çakışacağın programların daha iyisi çıkar, yıllarını verirken baştan başlarsınız, ticaret bozulur, internet platform değiştirir.

Ne yapacaksan okurken yap. İyi bir liseye git (eğer ben gidebilseydim, yine astronomiyi seçerdim) iyi bir üniversite oku. 12 yıl içinde çok vaktin olacak, istediğini öğrenirsin. Ama iş hayatına girersen önce liseyi bırakmak zorunda kalabilir, üniversite hep hayal olarak bir köşede durabilir. Belki zengin olursun ama kültürsüz bir zengin olursun. Çağın gerisinde kalır, kazandığını parayı tüketerek ömrünü tamamlarsın.

Ama okursan, yaşadığını anlar, diğer insanlardan farklı olmanın gururunu taşırsın. Fakir kalsanda kültürlü fakir olursun.

Ömürünün sonuna kadar "keşke üniversite okusaydım" demezsin.

Saygılar

Nedense her yazından etkileniyorum abi. Demek ki herkesin bir bildiği var. Tüm gücümle çalışıp (sınava 2 ay kaldı) güzel bir liseyi kazanacağım. Söz veriyorum.

Çok çok teşekkürler düşüncelerin için. :)
Browland

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
En iyisini yaparsın.

Orta 2 sınıfta, çevrenin etkisiyle az bir serserilik vardı. Bir iki serseriyle de kavga etmiştim. Pek sataşanım yoktu çünkü arkadaşlarım, mahallenin serserilerinden oluşuyordu.

Sonra bir gün,

Benim arkadaşlar (serseri) bir kavgaya gideceklerdi. Bir serseri arkadaşıma dedim ki;

"Ben de geleceğim"

Bana ne dedi biliyor musun?

" Sen okuyorsun, derslerin iyi, okulunu bitir bizim gibi olma" dedi.

Ertesi gün serseri arkadaşlarla bağımı kopardım. Okulumu okudum. Üniversiteyi bitirdim, bana o sözü söyleyen mahallede aynı serseriliğe devam ediyordu.

Yanlış arkadaştan, en yakın sandıklarımdan daha iyi cevap aldım. Bu nedenle arkadaşlarıma hep hoşuna gitmeyecek eleştirileri yapmaya başladım.

Gerçek arkadaş seni öven değil, hatalarını yüzüne vurandır.

Arkadaşlarını ve çevreni iyi seç.

Hayatında başarılar.
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

conference conference Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İt
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** S**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 33 / 138
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam ben liseyi açiktan okudum. Emin olun benim için hiçbir dezavantaji olmadi ama ben calismak zorundaydim.
Eğer bir saniyenin bile heba olmasini istemiyorsan gercekten disiplinli olman gerekiyor.
Şimdi üniversitede tıbbi döküman okuyorum, calisiyorum bir taraftanda.
Siz kendinizden emin olun, dediginiz gibi kurslara gidin, sinavlara iyi bir sekilde calisin, arastirin öğrenin emin olun akranlariniza göre bu durum sizin için avantaja bile dönüşebilir.
Fakat hersey sizin arzu istek ve kararlılığınızda.
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 868
  • Beğeniler 335 / 181
  • Ticaret 41, (%100)

conference adlı üyeden alıntı

Hocam ben liseyi açiktan okudum. Emin olun benim için hiçbir dezavantaji olmadi ama ben calismak zorundaydim.
Eğer bir saniyenin bile heba olmasini istemiyorsan gercekten disiplinli olman gerekiyor.
Şimdi üniversitede tıbbi döküman okuyorum, calisiyorum bir taraftanda.
Siz kendinizden emin olun, dediginiz gibi kurslara gidin, sinavlara iyi bir sekilde calisin, arastirin öğrenin emin olun akranlariniza göre bu durum sizin için avantaja bile dönüşebilir.
Fakat hersey sizin arzu istek ve kararlılığınızda.

Denemekten zarar gelmez. Zorluklara karşı göğüs germek istiyorum. Teşekkür ederim. :)
conference

kişi bu mesajı beğendi.

conference conference Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İt
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** S**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 33 / 138
  • Ticaret 0, (%0)
Zorluklar hayal edildiģi kadar kolay değildir hocam.
Yapmayın demiyorum.
Yapin.
Emin olun gerçekten sabirli, disiplinli ve caliskan olursaniz bu durum akranlarinizdan sizi bir adim ileri bile götürebilir diuorun.
Siz kendinizi biliyorsunuz hocam.
Aciktan okumak için 1 sene ara vermeniz gerekiyor onuda hatirlatayim
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

Linuxer Linuxer WMARACI Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** D**
  • Mesajlar 205
  • Beğeniler 94 / 42
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam açık öğretimde devlet hiçbir şekilde destek sağlamıyor. Bir başınasınız. 1 ay önce kitaplarımı almaya gittim, 12 adet kitap almam gerekiyordu bana verilen kitap sadece 4 taneydi. Adamla tartıştım (ağır şekilde) müdür yardımcısı filan derken, sonuç 4 kitapla oradan çıktım ve hiçbir şey yapamıyorsunuz. Ne size eğitim verirler nede bu iş için bir eğitim yeri var (en azından bulunduğum şehirde). Yani hocam işin özü açıköğretime girme canını sıkarlar, hevesin kaçar, başarılar.

Yine ben abi kardeş derken ilerliyor bir şekilde ama çevrenizde destek alabileceğiniz insanlar yoksa sıkıntı.
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

fatihaslan1987 fatihaslan1987 Ne Mutlu Türküm Diyene ! Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Oyuncu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 379 / 280
  • Ticaret 0, (%0)
Böyle şeyler de insan hayatını değiştirecek kararlar almak yada önermek gerçekten zor. Umarım doğru tercih yapar ve o yaptığın tercih olumlu sonuçlanır. Ben Tiyatro oyuncusuyum ama bundan 5 sene evvele kadar tiyatro ile alakam yoktu daha doğrusu sanatla :) okulu lise yılında bıraktım şuan açık öğretim lisesine gidiyorum ki her sene kendimi zorunlu olarak oraya gitmeye adadım ne zaman biter Allah bilir :) veee şuan tiyatro oyuncusu olarak sahnelere çıkıyorum evet kendimi oyuncu olarak tanıtıyorum çünkü buna güveniyorum çünkü güvenmeden ve istemeden hiç bir şey olmaz. Önce kendine güven evrene güzel şeyler gönder ve en önemlisi şansın açık olsun. Çünkü bu işlerde yani hayatımızın her alanında şans olması gerek.
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al