Merhaba,iş-güç derken ösym sınav ücreti ödeme tarihlerini kaçırmıştım. Neyse ki 19 mart yani bugün için (benim gibi unutanlar ) ödemeyi ''osym.odeme.gov.tr'' den yapabiliyor (güya)
Ben bunların dandik sitesine giriyorum ödemeyi yapıcam tam 3dsecure kısmına gelicem sayfada proxy hatası çıkıyor ödemeyi yapamıyorum. Sabahtan beri sayfayı yenileyip tekrar tekrar ödeme alanına gitmek istiyorum aşağıdaki uyarıyı alıyorum ;
Sabahtan beri bununla uğraşıyorum.Bilgisayarı açıp kapatmadığım mı kaldı,modemi açıp kapamadığım mı,tarayıcı geçmişini temizleme,farklı cihazlardan deneme vs vs ne yaptıysam olmuyor. Artık ne zaman düzelecek Allah bilir. Saat 23:59'da ödeme zamanı doluyor.
Ösym'nin iletişim kısmındaki numaradan arıyorum açan yok direkt kapanıyor,halkbank'ı arıyorum bunlar da müşteri no veya kart numarası istiyor (müşterileri değilim) kart numaranızı veya müşteri numaranızı bilmiyorsanız lütfen bekleyin diyor daha sonra o da aramayı sonlandırıyor.
Ben şimdi bunların g... b.klu sitelerinden ödeme yapamıyorum diye her şey boşa mı gidecek ? Ya hadi sistemsel sorun olur ödeme yapamazsın anlarım ama böyle bir sorunda karşımızda muhatap olabileceğimiz birini bulamıyoruz o koyuyor insana.
Eğer ben bu ödemeyi bu sebepten dolayı yapamazsam hukuki yollara başvurmayı düşünüyorum,bu kadar kolay mı bir insanın hayatıyla oynamak. Yemin ederim sinirden bilgisayarı,telefonu parçalayacağım az kaldı.
Edit : Geç başvuru ödemeleri sadece online ödeme ile alınıyor,atm den veya internet bankacılığından ödeme yapamıyoruz.
Edit2 : Sistem kendine geldi,büyük ihtimal yoğunluktan kaynaklanan bir problemdi,ben ödememi yaptım herkese geçmiş olsun. Şimdiden sınava girecek arkadaşlara da başarılar dilerim.
island of sheeps’den gelen son edit : Ösym’den kaynaklı ödeme hatasında bile öğrenciyi suçlu bulan arkadaşlar var. İyi ki varsınız,siz olmasanız neye güleceğiz biz :)